4 Haz 2011

Zamansız yapılan saldırılar

Berberleri oldum olalı hiç sevmemişimdir.

Yaşadığım yerlerin farklılığından olsa gerek sayısız kere berber değiştirmişimdir. Bu durumdan da ayrı bir rahatsızlığım var ama yapacak birşeyim yok maalesef.. Bir de berbere derdimi anlatıp istediğim saç kesimi tarif etmek, onu ilk başlarda yanlış kesmek ve yavaş yavaş rayına oturtmak vs... artık kaç ay sürer bilinmez. Bir de muhabberleri yok mudur? Sizin canınız sıkılmasın diye zorla bir konu açarlar. Bu durumlara hiç katlanamam. Ya benim ilgi alanımın dışında hiç alakam olmayan bir konu açarlar ya da açtıkları konuda konuşmaktan kaçındığım noktalar olur.



En son bugünkü deneyimimde hiç haz etmediğim ve benim için kritik kabul edilebilecek konulardan birini açtı arkadaş Radyosunda devamlı CHP reklamı veren bir kanal açık olmasına rağmen kendisi koyu AKP yandaşıydı. Devamlı AKP yi övdü, yok yaptıklarından bahsetti falan filan.. Ben de "hıhıı, öyledir tabi...." diyerekten yorumsuz olabildiğince konuşmaktan kaçan bir tavır serilemeye çalıştım. En sonunda bana fikrimi sordu. Sorma işte kardeşim, konuşmak istemiyorum işte belli... Ben de kendisi gibi düşünmediğini fakat bunu derken CHP'yi de desteklemediğimi gibi yuvarlak ortada bir cevap verdim. Ya aslında benim derdim ona muhalefet olmak veya onun fikrini değiştirmek falan değildi. Bazen sizde de oluyor mu bilmiyorum ama bende bazen siyaseti hiç konuşmak istemiyorum. Düşündüğümü savunacak dermanım, ona kendimi anlatacak takatım olmuyor. Bir de bunları anlatabilmek için karşı tarafla aynı frekansta olmak gerekiyor. O yüzden herkesle siyaset konuşulmaz diye düşünüyrum. Arkadaşa aslında o kadar çok söylemek isteyip de söyleyemediğim şey var ki, O şuanda muhtemelen "Aklı karışık, nereye oy vereceğini bilmeyen, olaylardan, ortamlardan uzak..." sap birisi gibi zannediyor ama hiç de umrumda değil. Çünkü ayda yılda bir kere görüştüğüm tartışmak için yeteri güveni sağlayamadığı bir kişiyle asla hiçbir konuyu tartışamam.

Herşeyi geçin berber ortamı her zaman beni geren bir ortamdır. Biran önce bitsin de gideyim niyetindeyimdir. Devamlı saate bakarım. Gerginimdir, sıra beklemeler, yanakları gıdıklayan kıllar vs..

Bunlar varken kimseyle din, siyaset gibi kritik konuları konuşmam. Sessiz kalıp dinlemeyi tercih ederim.
Eğer havamdaysam da mümkünse onlar konuşmasın. Zaten o durumda pek fırsat tanıyacağımı da sanmam. Tanısam da lafı gediğine sokmada iddialıyımdır.

2 yorum:

  1. Siyaset ve futbol ikisi hakkında kesinlikle yorum yapmaktan kaçınacaksın bu dünyada:)

    YanıtlaSil
  2. @ dometessuyu: Yorumun için teşekkür ederim.. :)
    Futbol tartışmasını istesem de yapamam da siyasette de için yer ve mekan ayrıında bulunurum. Çok nazlıyımdır hiç sormayın.. :D

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...