19 Haz 2011

Bazen gelen çişi beklemeye almak lazım

Her Taksim veya İstiklal’e çıktığımda nedense bir tanıdığıma denk gelme isteği olur. Nedenini bir türlü çözemedim. Hatta enteresan bir şekilde bunu tam aklımdan geçirirken yıllardır görüşmediğim kişilere denk geldiğim olmuştur.

Bugün ise yine otobüse binip gitmeme yakın çişim gelmişti ve İstiklal’e girmeden sağ taraftaki arada WC ye bi uğrayım dediydim. Ne de olsa yolumuz uzun, zorlamayalım kendimizi. Ama keşke biraz daha sabretseymişim. İşte biraz önce bahsettiğim tesadüflerden birine denk geldim ve ilk defa içimden “keşke bu kez olmasaymış.” dedim… İlkokulda kendini beğenmiş, çalışkan (inek) olan daha sonra yüksek lisans, doktora, kariyer, çok para kazanma hırsı içinde kendini kaybetmiş olan bir arkadaşımı gördüm. Kilo almış, boyu uzamış iyice aygıra benzemiş. Sanki koca Taksim meydanı ona ait g*tü tavana vurmuş.

Neyse ki yanında kendisi gibi olan arkadaşıyla konuşmaktan beni göremedi. Tabi bunda biraz boy farkının da etkisi var. Ama bu durumdan memnun olduğum kadar bir kenara anlamış olduğum bir nokta da şu: Bir dahakinde evrenden isteyeceğin birşey varsa bu konuda net olmalısın. (bkz: Evrensel Çekim Yasası)

Tabi yollarımız uzun yıllar önce ayrılmıştı ama ne yazıktır ki ailece görüşüyorduk. Anneme söylesem de bana kızmaz. Heralde anlayışla da karşılar diye tahmin ediyorum.

Yalnız kötü bir ihtimal de var. Şimdi bunun annesi babası, ailesi vs bizim düğüne gelecek, onu biliyorum. Acaba bu eleman da gelecek mi? Neyse yaa, gelirse gelsin. Altınını da takar heralde o kadar *küzlük yapmaz heralde dimi?

3 yorum:

  1. Evrenden bi'sey isterken kibar olmamalisin bir de! Resmen dalga gecer gibi tam tersini yapiyor o zaman - ki cogu zaman agzinin burnunun kirilmasini bile hak ediyor!

    YanıtlaSil
  2. hep tanıdığa denk gelme hissi bende de oluyor.. önceden gizli kaçamak sevgili ile buluşunca "eyvah tanıdık gördü" şeklinde olsa da şimdilerde bu şehirde yalnız olmadığımı bilmek ve bunun sonucu yaşanan iç huzuru tatmak...

    görmek istemediğmiz insan önümüzde bitince neden görmezden geliriz? 5 dakika bile sürmeyecek ayak üstü muhabbette bu ukala şahıs bize ne diyebilecekki? ne diyecek de biz kendimizi kötü hissedecğiz.. acaba söyleyecekleri mi bizi gerecek yoksa; önceki bilinen gerçeklerle tekrar yüzleşmek mi bizi gerecek...

    "Kendine daha sert davranır ve tüm zayıf dürtülerini dizginler, aynı zamanda da her seferinde doğru olanı yapma disiplinine sahip olursan yaşamın mutlaka harika olur"(Robin Sharma -Aile Bilgeliği)

    YanıtlaSil
  3. @Amaltheian: Lafı uzatmadan net istemelisin.. Yoksa ya o senin azını burnunu kırar, ya da sen onunkini kırarsın.

    @dbbirivar: Ne kadar sakınırsan o kadar başına gelirmiş muhabbeti ordan geliyor.. Artık yalnız olmadığın(m) için mutluyum.

    Belki o ukala insanın ne söylediğini kaale almayacağım, yanlışlıkla damara basılıp bir can sıkıntısına meğil vermemek için geçireceğim vaktin kayıptan ibaret olduğunu düşündüğümden kaçmışımdır ondan.

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...