3 Haz 2011

Slivovice

Comenius muhabbetini biliyorsunuz, öğrendiniz. Bilmiyorsanız bkz: Thank you very much for save us

Comenius olayında misafirlerimizi okulumuza ziyaret ettirdikten sonra Perşembe günü Sultan Ahmet, Ayasofya, Topkapı ve Yerebatanı falan gezdirdikten sonra Sultan Ahmet’in arka sokaklarındaki küçük otellerine bıraktık. Bu, onlarla son görüşmemizdi. Çok hoş muhabbetler döndü. Polonyalı, İspanyol, Çek, Kuzey İrlandalı ve Portekizli öğretmen arkadaşlarla onların kültürlerini, onların okullarındaki eğitim sistemlerimizi konuştuk. Tabi tahmin ettiğiniz gibi ciddi bir ortam olmadı. İnanılmaz makara yaptık. Yani ben Avrupa’daki öğretmenlerle bu kadar rahat olabileceğimi düşünmüyordum. Daha ciddilerdir heralde diye düşünüyordum ama yanılmışım. Eğitim sistemlerine hiç girmeyim…

Çek Cumhuriyetinden gelen hocalardan bir tanesi bildiğin şu fantanın 1 litrelik şişeleri vardır ya… Ona doldurulmuş Slivovice adında oranın özel bir içkisinden ikram etti. Bize votka olarak tanıtmıştı ama uludağ sözlükte çek şarabı deniyor. Başka yerde erik rakısı falan deniliyor. Her neyse işte, güzel bişeydi yani. İçkilerden çok anlamam ama tadı hoşuma gitti. 2 shot gümlettim. Türkiye’de de satılıyormuş. Ağır birşey ama denenilebilir.

4 yorum:

  1. Merak ettim şu içkiyi.. Kıbrıs ın da böyle kuru incirden yapılan bir içkisi var inşallah omum gibi sert değildir :)

    YanıtlaSil
  2. İçimi kolay. İçikten sonra boğazda mentol etkisi veren bir ferahlık katıyor.. İnternette araştırdığım kadarıyla içinde "ısırgan otu, oğul otu, yabani kekik, nane ve fesleğen" aroması falan varmış.. Tavsiye ederim.. ;)

    YanıtlaSil
  3. İçin, için ama Yeni Rakıdan vazgeçmeyin.. :)

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...