23 Haz 2011

mim: merak

Missbone mimlemiş, çok da güzel etmiş. :) Kimi zaman mimler, o anda bloguma yazmak istediğim konunun dışına çıkma nedeninden dolayı aklımı karıştırıyor olabilir. Ancak bu mim gerçekten enteresan. Kafam da çok karışmadı üstelik.
mimin konusu şu şekilde:
" Bugüne kadar merak ettiğiniz bir kişi, nesne, olay, vs. için ilginç, çılgın veya sizden beklenmedik bir şey yaptınız mı ? Yaptıysanız açıklar mısınız ? "
Aslında bunun için geçmişe oldukça geri gitmeye gerek yok. 2 yıl öncesinde yaz tatili için planlamış olduğum devasa aksiyonlu maceram sanırım bu mimin karşılığı olarak kabul edilebilir. Aksiyon deyince tam aklınızdakinin karşıllığı olur mu bilmiyorum ama ben yine başımdan geçen olayı anlatayım sizlere…

Yaz planı olarak doğuda görev yaptığım yerden ailemin yanına (Malatya’ya) gittim. Malatya ile hiçbir akrabalık, kan, geçmiş vs bilmem ne gibi bağlantımız yok. O yüzden hani olur da wepten ordan burdan beni bulup “oooo hemşom da burdaymış.” gibilerinden tepkiler vermeyin… Gittiğim günün ertesinde babam ve işindeki bazı arkadaşlarından oluşan bir ekip ile yaklaşık 20 km lik bir dağ yürüyüşüne çıkmıştık. İnanılmaz bir yorgunluğun hemen akşamında üniversitede çok sevdiğim bir arkadaşımın düğününe (Samsun’a) gittim. Sabah olduğunda ise ertesi günkü yürüyüş ve yol yorgunluğunu bir kenara iterek Ordu’ya geçtik. Ordu’da gezdik, tozduk eğlendik, arkadşaımın köyünde köy havasını aldık ve akşamına düğünde hiç oturmadan devamlı oynadık. Hayatımda eğlendiğim tek düğün buydu diyebilirim. Gözümden deli gibi uyku ve vücudumda yorgunluk olmasına rağmen düğünün gecesi eski üniversitedeki arkadaşlarla kaldığımız yerde gece 4e kadar laklak yaptık, eskileri tekrar canlandırdık. Ertesi gün 8’de uyanarak (ki bu da 4 saatlik uykuya tekabül ediyor..) kahvaltı sonrasında Ankara’ya geçtim. Aslında Ankara’da biraz dinlenirim diye tahmin ediyordum ama yine ertesi gece E.E.E ile geçirdiğimiz hızlı 1-2 gün de benim pilimin tükenmesine sebep olmuştu. Ama yolculuklar bitmedi. 2. günün akşamında Çeşme’de başka bir arkadaşımın düğünü için yollara koyuldum. Kalacak yer sorunu vardı. Eski bir çocukluk arkadaşım Çeşme’de yazlık tutmuşlar. Sabahında onlara gittim. O gün denize girdim, biraz enerji topladım. Akşamında gemideki düğün ile ertesi sabah tekrar Ankara' yollarını teptim. Bu inanılmaz enerji kaybı bende şunu anlamama sebep oldu.


İnsanlar her düğünüze veya sizin çok mutlu olduğunuz başka bir kutlamaya katılamayabilirler. Çok çok çok sevdiği bir insan, dost veya arkadaşı da olabilir. Ama herşeyi düşünmek lazım. Bu arkadaşın tatili var mı? Tatili varsa bile başka bir planı var mı? Ailesini ziyaret etmek zorunda olabilir, önceden rezervasyon yaptırdığı bir tatil planı olabilir veya başka düğünlerle çakışıyor olabilir, en önemlisi de senin düğününü yaptığın yerde kalacak yer sorunu çekebilir. Yani bunları düşünmeden tepki gösteren ve gösterecek bütün arkadaşlarımı eshefle kın…

9 yorum:

  1. Öncelikle teşekkür ederim, düşünüp cevaplayacağım.

    Merak konusu ile bir bağlantı kuramadım; ama baya hareketli bir tatil geçirmişsin. Hem gezmiş hem bir sürü arkadaşınla birlikte zaman geçirmişsin, yorgunluğa değmiştir.

    YanıtlaSil
  2. Ben de neden merak adını aldığını anlamadım ama olay, kişi, nesne... diye sürüp giden oldukça geniş bir yelpazesi olan bir mim olmuş.. :)

    YanıtlaSil
  3. mim için teşekkürler biraz normal yazılar yazdıktan sonra mim yapıcam :)

    YanıtlaSil
  4. Aldim mimimi! Su kafami bi toplarsam yazacagim! Tesekkurleeer!

    YanıtlaSil
  5. mim konusunda ısrarcı olan blog yazarlarına gıcık olmuştur hep. Hiç sorun değil. Ne zaman canınız isterse o zaman yazabilirsiniz. ;)

    YanıtlaSil
  6. Çok hareketli günler geçirmişsin, ne büyük enerji benim pestilim çıkar serilirdim bir yere sızardım hemen :)

    YanıtlaSil
  7. Bütün bunlar kışı doğuda hareketsiz, aksiyonsuz geçirmemin nedenidir.

    YanıtlaSil
  8. sen anlatırken yoruldum ben. :D yine iyi enerjin varmış.

    bu mim'i nasıl yazacağım bilemedim çnkü yapı itibariyle çılgın ya da benden beklenmeyecek bişi yapacak biri değilimdir. acaba yapmış olabilir miyim diye şöyle bi anıları değerlendireyim ben en iyisi. :D

    ve teşekkürler mim için. :))

    YanıtlaSil
  9. @jakobi: Hareket etmeyince kendimi daha fazla yorgun, bitkin ve mutsuz hissediyorum. Bu şekilde yoğun planlar beni yorar ama mutlu etmeye yeter... Kendini ne zaman hazır istersen o zaman yazabilrisin. mim konusunda çok inatçı değilimdir.. :)

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...