26 Haz 2011

İslamda kadın sevgisi



Aşağıdaki İbn-i Abbas’ın Radiyallahü Anh’dan bir alıntı yapacağım. Okuduğumda kan beynime sıçradı. İnsanlar neden inandıkları dini makaslayıp da insanlığa sunuyorlar? Cesaretleri mi yok yoksa? Yoksa henüz vakti gelmedi mi? Toplumu iyice duyarsızlaştırıp ondan sonra mı bunları karşımıza koyacaklar. Bunlara inanan insanları beyni uyuşturulmuş, nefes alıp vermekten başka hiçbir işe yaramayan insanlar olarak görüyorum. Yakında bu çember büyüyecek ve açık açık din derslerinde okutulan kitaplarda yerlerini bulacak.





Peygamber aleyhisselâm zamaninda güneş tutulmustu. Allah’ın Resulü namaz kılıp uzun uzun kıyamda kaldı. Bundan sonra Peygamberimiz söyle buyurdu:
“Muhakkak güneş ile ay' ın âyetlerinden birer âyettir. Hiçbir kimsenin ölümü ve yaşaması için tutulmazlar; şu halde tutulduklarını görünce Allah'a zikrediniz.”
İnsanlar dediler ki:
“Ey ' in Resulü, durduğun yerde birşey almaya uzanmış olduğunu, sonra da irkilip geri çekildiğini gördük.”
Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm:
“Katî olarak Cenneti gördüm de, bir salkım üzüm yakaladım. Koparmaya muvaffak olsaydım, dünya durduğu sürece ondan yiyebilecektiniz. Bana Cehennemde gösterildi. Şu anda gördüğüm manzaradan daha kötü hiç bir manzara görmedim. Cehennemdekilerin çoğunu da kadınlardan gördüm. buyurdu.
İnsanlar:
“Ey ' in Resulü, ne sebeble onların çoğu kadınlardandır?”
diye sordular da, Peygamber aleyhisselâm:
“Küfürleri sebebiyle, cevabinda bulundu.”
İnsanlar:
“Allah'a mı küfrediyorlar?” diye yine sordular.
Peygamber aleyhisselâm:
Kocalarına ve kendilerine yapilan nimete küfrediyorlar; onlardan birine dünyayı versen, yahud ömrü boyunca iyilikte bulunsan, yine senden hoşlarına gitmeyen bir şey görünce, senden hiç bir zaman hayır görmedim, derler.” buyurdu.

9 yorum:

  1. seni baya dolmuş gördüm şimdi bana saldırmandan da kortum biraz ama =)(zaten ben ateistim) aklıma takılan bir şey oldu yaptığın alıntıda. "küfüleri sebebiyle" demiş ya Muhammed ondan sonra gelişen diyaloglarda sanki bizim günlük yaşamda kullandığımız "sövme" anlamına gelen küfürden bahsediliyormuş gibi görünüyor yalnız benim bildiğim islami literatürde "küfür" islamiyetin temel şartlarından herhangi birine ve ya bir kaçına inanmamak anlamına geliyor "kafir" de mesela "küfür eden"den geliyor. ibni abbas da benim bildiğim muhammed'in kuzeni gibi bir şey ve tefsir, fıkh, hadisde falan baya önemli bir isim. küfürü bu şekilde yazmasına benim pek kafam yatmadı sen nerden okudun bunu yayın evi çevirisi falan? islam'da kadına bakış açısını kolluyor değilim zaten şeytan yerine koyuyorlar da metin bana biraz garip geldi.

    YanıtlaSil
  2. Küfretmeyi son paragrafta bence gayet net bir şekilde açıklamış. Orada, senin de dediğin gibi islamın şartlarını yerine getirmeme şeklinde yorumlanıyor. Metin birçok yerde bu şekilde geçiyor ama ben şu forumdan aldım.

    http://www.yesilforum.com/index.php?topic=5952.0

    YanıtlaSil
  3. kusura bakmayın ama peygamber efendmz(sav) doğru sölüoo biz bunu yapıoruz gerçekten hep mükemmeli arıoruz ve sahip oldukalrımıza bakmıoruz şu son cümlenin altını çizerim yahud ömrü boyunca iyiylikte bulunsan yine senden hoşlarına gitmeyen bir şey görünce senden hiç bir zamn hayır görmedim derler ewt haklı olaya hep kendi tarafımızdan bakıoruz yapılan en küçük hata hepsini nötrlüo mükemmeliyetçiyiz kusura bakmayın ama istedikçe hep birşeyler istioruz doymuoruz bu var bizde aç gözlülük ve neyi istediğimizi bilemmemek...

    YanıtlaSil
  4. ve en büyük sorun bardağın hep boş tarafını görüoruzz

    YanıtlaSil
  5. bu ve buna benzer hadisler az değildir,peygamberimiz bi taraftan kadınların ayaklarının altına cenneti bırakırken,diğer taraftan bu gerçeğin altını çiziyor,bu biraz da kadınlara daha dikkatli olmaları noktasından bir uyarıdır,gerçekten bu hadisin ne demek istediğini anlamak istiyorsak etrafımıza bakmamız yeterli olacaktır,kaç kadın var kendini bayana beğendirmek için çırpınan erkek yüzünden yoldan çıkan?

    YanıtlaSil
  6. Biri; çok güzel paylaşım... Bu ve buna benzer birçok hadis, ayet okudum son zamanlarda. Ateistler, deistler vs. müslümanlardan çok daha iyi biliyor islamı, kuranı. Çünkü okuyorlar müslümanım diye geçinen yobazların aksine... Yaradanın varlığına inanıyorum ama dinler bana yakın gelmiyor. Ben yaradanı mutlak iyi olarak görüyorum bu sebeple kuranda yer alan kadını ikinci plana atan ataerkil tutumu kabullenemiyorum, yaradandan gelmiş olabileceğine inanmak istemiyorum açıkçası. Paylaşım için tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...