17 Haz 2011

Bahtsız Bedevi

Kardeşim bu kadar olur. Özel ders ilanı verilen siteye Eylül ayında bastım parayı ilanımı verdim. Bekledim arayan yok. Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak… yok yok yok yok… hiç yok. Hiçbir allahın kulu aramadı. Geldi çattı Şubat tatili… Nişan yapıcam, gidicem sevgili sevgilimin yayına. İstanbul’da olma ihtimalim % sıfır ve bi telefon. Hocam böyle böyle, oğlumun matematiği karnesine 1 geldi, özel derse ihtiyacımız var, verirmisizin? haydaaaa,nerde kaldınız? Aylardır bekliyorum yok. Tam tatile çıkıcam telefon geldi. Bir de hani işim olmasa eyvallah, kalırım İstanbul’da… Ama nişan yapıcam kardeşim. 15 tatilde ders aldırcakmış, üzgünüm dedim, kapattım…

Neyse ama dedim, Şubat’ta olmazsa Mart, Nisan olur dedim ve bekledim bekledim bekledim, telefon çalmıyor… ve nihayet haziran ayı geldi, karneler dağıtıldı. (BUGÜN…) İstanbul’dan tamemen ayrılıp yeni dünya evine girmeme 15 gün kalmış… TAAAAK TELEFON… “Hocam kızımın matematiği çok kötü, sevmiyor, karnesine 0 gelmiş, lise 1’de sınıfta kala ihtimali var, yardım edin…”

Offfff yaaaaa, nedir bu başıma gelenler? Yok kardeşim yok, bilerek yapıyorlar.

3 yorum:

  1. Baya bi şanssızlık olmuş. Ama anladığım kadarı ile veliler de çocuklarını yumurta kapıya hgelesiye kadar boşluyor. Koskoca sömestre boyunca sindire sindire öğrenmelerine yardımcı olacaklarına karne vakti zayıf geleceğini öğrenince asılıyorlar küreklere.

    YanıtlaSil
  2. Öğrenciler ailelere derslerinin durumunu söylemiyorlar sanırım. Okula gidip öğrenmeyen ailenin muhtemel sonu gibi duruyor. İlan parana yazık oldu, benim aklım orada kaldı :) Ama yeni bir sayfa açılıyor hayatında, dersler açığa şimdi :)

    YanıtlaSil
  3. @Vladimir: Dediğiniz gibi bilinçsiz aileler kısa aralklarla çocuğunun durumunu değerlendirmiyor. Dönem sonlarında karne onlar için bir gösterge...

    @Burcu: Para gitti artık onda yapılacak birşey yok.. :(

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...