19 Ara 2012

Seçim zamanı

Buaralar inanılmaz derecede ikilemde hissediyorum kendimi. Cumartesi günümü kendime ayırmıştım. Önceki yazılarımda bahsettim mi hatırlamıyorum. Yok, sanırım bahsetmemişim. Sevgili dostum E.E.E'ye attığım e-mail de geçiyordu bu konu...

Şimdilik şöyle ki dostlar...
Hafta içi o kadar yoğunum ki. Salı günü hiç dersim olmasa bile yapılması gereken işler güçler 'Keşke okul olsaydı da en azılı sınıflara bile ders anlatırdım.' dedirtiyor bazen. Mesela bugün saat 14:30 de diş randevum var. 16:00 da fotoğrafçılık kursum... 18:00 de özel dersim olmalı. Ancak dersini yarına aldırmak istedi. Kabul ettim. Aslında kabul etmemem gerekiyordu. Neymiş, beyfendinin okuldaki öğretmenleriyle halkısaha maçı varmış da ona gidecekmiş. İyi bari dedik. Ama benim yarınki sporum aksadı... :( Zaten 1 haftadır gitmioyrum. Bunun vermiş olduğu bir burukluk var içimde. 400 küsür lira para verdik oraya. İçime koydu değil. Ama aksattığım her gününde koymuyor değil...

Okuldaki beden öğretmenimiz bana öğrenci bulmuş. Haftada 2 gün.. Hatta belki 3 gün olabilirmiş. Şimdi durum böyle olunca öğrencilerim hayli artmış bulunmakta. Pazartesi ve Çarşamba'ya alıp spor olayını iptal ettirmek zorunda kalabilirim. Ya Cumartesi'yi işgal edip fotoğraf sanatımı icra etmek için kendime ayıracağım vakti öldüreceğim, ya da dersleri araya sıkıştırıp yoğu, yorucu bir hafta geçireceğim. Son seçeneği zorluyorum. Bir yandan da fotoğraf kursu ve sporumu da aksatmamaya çalışıyorum. Okuldaki kurs Perşembe ve Cuma günlerini öldürüyor. 

Ama seneye böyle olmayacak. Umarım bu öğrenciler seneye de bende kalır da senenin başından adam akıllı bir plan yaparız. Daha sonradan tek tek gelince haftanın gün ve saatlerine yerleştirmek çok zor oluyor. Şuan için durum çok karışık... Programımı anlamanızı beklemiyorum. Ama bana şu konuda yardımcı olabilirsiniz...

Şimdi ise karar vermem lazım. 

Ya para fotoğraftan vazgeçip para kazanmalıyım. 
Ya da 's.çarım programlarını.. Sıkıştırsınlar haftaiçi akşam saatlerine derslerini...' deyip dersleri zora sokmalıyım. Bu cazip görünebilir. Ama öğrenci de kaçırabilir... Sizce kaçırır mı?

Para düşkünü değilim aslında. Harcamayı gerçekten çok seviyorum. Ama ev olayına girdik biz.. Mart - Nisan ayı gibi ömürlük bir kredinin altına gireceğiz. Eve taşıma durumları var. Taşınacağımız evde çok masraf çıkacak. Bu masrafları taşınırken yaptık yaptık.. Yapamazsak bir daha s.ksen yapamayız. Nedeni çok basit.. 
Kredi ödemeleri. 
Havalar ısınacak, canımız gezmek isteyecek.
Tatil yaklaşacak, yaz plan programları...

Offfff, hayatımda hi bu kadar milli piyangoya  umut bağlamamıştım. 1 bilet daha mı alsam ne?:(

7 yorum:

  1. Zaten çok ciddi bir yük altına girecekmişsiniz.Fotoğrafı ihmal etmeyin bence öğrencileride çok fazla olmasına gerek varmıki?Tabi maddi durumunuzu siz daha iyi bilirsiniz ama hayat kısa ve insan kendine zaman ayırmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayrıca mimlendiniz :)

      Sil
    2. Teşekkürler, cevaplamaya çalışacağım.

      Sil
  2. Yıllardır uğraştığım fotoğrafı bu sene o kadar ihmal ettim ki kendimi dövesim var. Pişman olabilirsin fotoğrafı bırakırsan. Ders saatlerini ayarlamaya çalışmak daha mantıklı bence. İkisinden de vazgeçmeden bir çözüm bulunabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün tam 1 saat hem dersten hem fotoğraftan vazgeçmemek için nasıl programımı düzenleyebilirim, onun hesabını yaptım.
      Sanırım hiçbirini ihmal etmiyorum... :)

      Sil
  3. Ben yazacaktım ama sen benden önce demişsin bile..tamamını ihmal etmeden başedebilecek enerji sende fazla fazla var, hiperaktif bebe.. :)
    Özel ders konusu da sana bir haz veriyor, salt para olarak bakma olaya..bir iç tatmin o da.. Onun için, bir görsel sanat kadar huzurlarla geçmeyecektir o noktada vakit eminim, ama çok da taviz verme derslerinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vay efendim kimler gelmiş kimler.. :) Ben bu gazla bi hobi daha bulurum kendime.. :)

      Sağolasın babolim...

      Sil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...