22 Ara 2012

Bir kıyamet yazısı da benden...

Ders: Matematik

Konu: Çemberlerde yaylar ve açılar
Saat: 12:50

Gözler tahtadaki çemberde değil. Sınıfımda asılı duran daire şeklinde olan saatte...

Buarada sınıfımdaki saat, yandakinin aynısından. (hava atmak gibi olmasın da...:)


İndirdim aşağı.. Dedim ki 'Buraya bakın...' Devam ettim anlatmaya... Ama nafile. Kollarındaki saati alamam ki. Son 10 dakika... Son 5 dakika... En sonunda 'YETEEEERR....' diye bağırdım. Tabi bağırmadım. Önceden bağırırdım.. :)

- Kıyametin gerçekten kopacağına inanıyor musunuz? Yani cevabınız evetse burada ne işiniz var. Gidin dışarı gezin tozun eğlenin. Ouldan kaçın. Öğle arasından sonra neden geldiniz ki o zaman okula... Çemberlerle ne işiniz var ki bu saatten sonra...? Haaa eğer, inanmıyorsanız bırakın geyiği. Ders işliyorum. 
İçlerinden bir ses... 'Hocam yok yazarsınız diye geldik...!!!'  Tabi beyin kısa devre... NEyse susturdum devam ettim.

Ama yok... Geri sayım devam ediyor. İçerden acılı bir ses... 'Son 10 saniye...'

YUHHHHH dedim ya.... Hani dışarıda kar yağsa, biraz bulut olsa tamam dicem de... Muhtemelen Türkiye'nin en güneşli yerindeyiz. Dışarıda gömlekle dolaşılacak bir hava var. Havaya 1 gr bulut yok... Dün bile daha kötüydü be hava.. Bugün inadına çok güzel... Daha neyin muhabbetidir bu???

Aslında tepkim sınıfa değil. Bütün insanlığa. Nedir yaa kendinizi bu kadar kaptıracak? MAdem inanıyorsunuz nedir Şirince'ye falan gitmek? Merakıımdan facebook ta status bölümüne yazı yazdım. '21 Aralık'ta kıyametin kopacağı kesin olsaydı ne yapardınız?' diye yazdım. İçlerinden biri çok mantıklı birşey yazdı. 'Kredi çekerdim..' dedi. Harbi mantıklı. Çek krediyi, yaşa hayatını. Takıl. Anında hızlı yaşa, yapmak istediklerini son dakikada yap, kurtul... Tabi bizimki hayal. Ama sonuçta taaaa Şirince'ye gidip de bundan medet uman insanların kıyametin kopacağına bu kadar inandığını düşünmüyorum. İnansalardı arkalarında hiçbirşeyi bırakmazlardı. Ama öyle mi oldu? pehhh, Hiçbiri gitmeye tenezzül bile etmedi.. Neymiş izdiham olacakmış... Lan neyin kafasını yaşıyorsunuz siz beee.....

Ayrıca bir blogger arkadaşım facebookta sorduğum sorunun cevabı olarak 
'Sevdigimi anneme babama tanistirirdim, sonra tüm aileyi bir araya toplar ziyafet verirdim. Son yarim saatte sevdigimle yataya uzanip, kollarinda gözlerimi kapatip (ebedi) uykuya dalardim.' 
yazmış. Bu da güzelmiş. Ayrıca beğendiğimi belirtmek isterim.. :)

15 yorum:

  1. Son notdan sonra, o saati alıp benim kızın odasına asmak gerekiyor sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim ki o not düzelecektir. Arasıra olur böyle iniş çıkışlar. Canınızı sıkmasın.. ;)

      Sil
  2. Yok yazarsiniz diye gelldi :)))) guldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanları şaşırtmam ben..
      Yazıcam dedim mi, yazarım, ehehee :D

      Sil
  3. Gerçekten yok artık dedirttiler bana bile. Aklı ve inancı olan bir insanın böyle bir şeye inanmasına anlam veremiyorum. Hadi diyelim inanıyorsunuz gidip son dakikaların keyfini çıkarın ne işin var derste :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşündüğüyle yaptıkları çelişkide olan insanlara örnek işte bunlar...

      Sil
  4. işte bu cahil toplulumuzun bir örneği evde demekki bu şekilde görüyorlar büyüklerinden bizim evdeki haylazın umrunda bile değildiki o hala başka şeyler peşindeydi:)


    İnançda çok öenmli bence bu konuda eğitimsizlik ne kötü bir durum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim olmadan salt düşünmeden inanan insan.. Aman uzak dursun...

      Sil
  5. Yazdigimi begenmen beni cok mutlu etti. Tabi ki kiyametin kopacagina inanmadim fakat kopacagini varsaysaydik eger, gercekten de sevdigimle ebedi uykuya dalmak isterdim. Yazin yüzümü gülümsetti. O saati bir gün bende alip mutfagima asacagim. Yada oturma odasina, tabi ki kendi evim olunca ;)

    YanıtlaSil
  6. Şimdi ben cidden Neptün de yaşıyormuşum gibi geldi bana.
    Belki de şu son bir hafta derslerimin yoğunluğundan hiç doğru düzgün insan içine karışamadığımdan, ne kıyametten haberim oldu, ne haberleri takip edebildim nede insanların bu durumla ilgili ne düşündüklerini dinleyip gözlemleyemedim ama bu yazıyı okuyunca hem güldüm hem şaşırdım. :)
    Cidden bu durumu bu kadar ciddiye alan insanlar var Türkiye'de öyle mi?
    vay arkadaş, men nirelere gidem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sen Neptün'de mutlu bir şekilde yaşamaya devam et. Burası hiç iyi değil.. :)

      Sil
  7. He he banka da verirdi zaten kıyametten 1 gün evel sana krediyi!! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halk bankasından 10 binlirayı 1 saat içinde almıştım. Bunu 50 bin yapsam. Bir de eşim 50 bin almış olsa. Tamam allah bereket versin. :)

      Sil
  8. Merak ve bazı saçma şeylere körü körüne ilgi duyma güdüsü çocukların en büyük zaafıdır sen benden iyi bilirsin :) "o zaman çemberle ne işiniz var?" kısmına çok güldüm, alemsin be olum..

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...