3 Mar 2012

facebook taki sahte paylaşımlar

Geçenlerde üzerimde inanılmaz bir baskı hissettim. İu facebook gerçekten çok gereksiz birşeymiş onu farkettim. Meğer ki insanlar sadece kedi videosu paylaşıp, birbirlerinin fotoğrafını beğenmekten başka bir boka yaramıyormuş onu anladım. Yahu kardeşim ben orada çoğu insan gibi düşünmüyorsam ve bunu afişe ediyorsam suç olur mu? Evet, belki beni düşünen insanların olması güzel birşey ama kısıtlanmak gerçekten çok kötü...


Şimdi olay şöyle gelişti. Ben dini düşüncelerimi uzun süredir saklama ihtiyacı hissettim ki kimse ürkmesin benden, uzaklaşmasın diye. Ama inceden inceden yapmış olduğum beğeniler canlı yayında facebooktaki sağ taraftaki yerde görününce insanların tabi dikkatini çekmiş. Bu insanlardan bir tanesi de annem babam olunca telefona sarılıp beni ararlar ve vay efendim sen memursun, başın yanar, beğenme, paylaşma tırı vırı... O günkü konuşmamdan sonra annem de babam da facebook ta kısıtlı oldu. Gerçi biliyorum ki başka kanallardan paylaşımlarımı görüyorlar ama facebook a olan soğukluğum ile hiçbirşey paylaşmıyor oluşum sanırım onlara bir mesaj olarak iletilmiştir.


ve bir kez daha anladım ki benim gerçek mekanım burası, twitter ve gerçek kişiler siz okuyucular... Tanınmamak çok güzel. teşekkürler 3-5 yorum atan sevgili okuyucu. Benim gibi düşünüyor musunuz düşünmüyormusunuz bilmiyorum ama sizleri seviyorum..

12 yorum:

  1. eh sende iyi ki varsin : )

    YanıtlaSil
  2. blog, benim icin notr ve ozgur alan. kisilerden bagimsiz bir sekilde kelimelerimi murekkebimi akitiyorum .. hangi yone kayarsa kaysin, kimse uzerine alinmasin. gun geliyor Tanri ile konusuyorum, kiziyorum terk ediyorum terk ediliyorum. Gun geliyor fahiselere, piclere, yetimlere, rahibelere takiyorum. Ona buna suna .. kime ne ..

    Seni cok iyi anliyorum, ve sen yaz .. seni okumasi guzel : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi soyut yazan birinden bunları duymak heyecan çok güzel. Teşekkür ederim.. :)

      Sil
  3. eh, simdide ben simardim : )

    YanıtlaSil
  4. Her fikrine katilmasam dahi genelde çok beğeniyorum tarzını .bildiğin yolda yürü kardeş.imza: bir memur blogcu :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten benim ihtiyacım benim gibi düşünen insanlar değil. sizin gibi anlayışlı insanlar. Teşekkürler..

      Sil
  5. Merhaba dostum :) senin gibi düşünüyorum. Aylar sonra facebooktaki paylaşımını gördüm ve aynı gün facebookla ilgili bir yazı yazıyorsun buraya. Enteresan bi tesadüf :) Facebooktan birini ekledi diye hapise giren biri bile vardı sanırım. Facebook çok da kötü bişey değil, hani olmasa da olurdu ama herşeyi başka hale getiren bazı insanlar var ki, onlar olmasa daha iyi olurdu... Suç onlarda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıdan sonra buranın facebook tan daha kıymetli olduğunu daha iyi anladım.

      Sil
    2. Herşeyi başka hale getirmeye, birşeyi amaccı dışında kullanmaya bayılıyoruz zaten biz..

      Sil
  6. Dayımın başına gelmişti böyle bir hadise..Siyasi paylaşımlarından dolayı uyarılar almıştı...

    Aslında facebook o kadar kötü bir site değil..Amacı dışında kullanılmadıkça..Konser haberlerini,etkinlikleri çok rahat haber alabiliyorum misal..

    Ama bunun dışında bende soğudum facebooktan..Buralar güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun ofelya, buralar daha güzel.. :)
      facebook kötü değil, gereksiz. Belki senin dediğin gibi konser, haber, etkinlikler konusunda güncel bilgilere ulaşılıyor olabilir. Ama bunun için gün boyunca facebook başında kalınmasına gerek yok.

      Sil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...