24 Mar 2012

Nevruzla birlikte başlayan bahar...

Nevruz deyince aklıma artık molotof kokteyller, Taksim'de ve Doğu'nun belli yerlerinde gövde gösterileri PKK sempatizanlığı, sarı kırmızı ve yeşil renklerinin oluşturduğu renk çümbüşlüğünden başka birşey gelmezdi. Lanet olsıcıları yine yapsınlar gösterilerini bizler buralarda en güzel şekilde yaparız kutlamalarımızı....

Bu yıl okulumda yapılan nevruz kutlamasına ilk etapta her ne kadar gereksiz de görsem yine de kutlama sonunda yerini 'İyi ki de olmuş...' düşüncelerim yer aldı.

Türkçe öğretmenimiz sayesinde Mart'ın 21 i baharın geldiğinin bir habercisi olaraktan bir kutlama olarak hepimizin kanını işledi. Geleneksel olaraktan yumurta kırma yarışmaları yapılırmış. Öğrenciler yumurta kaynatıp getirdiler. Bir de onları boyadılar. Sonra onları kantinden 5 TL lik ödül çeki için tokuşturdular..Güzel hoş bir rekabet havası oldu biranda etrafta.. :)

Türkçe öğretmenimizin milliyetçi düşüncesi ışığında Türklerin Anadolu'ya girdiklerini temsilen bir ateş mi ne yakılıp demir dövülürmüş. Ben lastik yakılıp üstünden atlanır sanıyordum. Oysa ki bu daha zevkliymiş. Bütün sınıflardan 1 temsilci ve öğretmenleriyle birlikte ateşte demirimizi dövdük... ve güzel sıcak güneşimizin kemiklerimizde hissetmemizin açılışını yaptık bir güzel. Artık t-shirt zamanı gelmiştir..

3 yorum:

  1. Bilmediğim birçok şey öğrendim bu yazıyla...
    İlginç...

    Nedense hiç nasıl kutlandığına dair merakım olmadı...

    Okulumda sadece saygı duruşu,istiklal marşı,günün anlam ve önemi ve birkaç şiir okundu.

    Pilav dağıtılacak demişlerdi fakat dağıtmadılar.Sizinki kadar ilginç etkinlikler yaşamadık biz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilav da iyimiş.. :) Ama zor bir etkinlik...
      Nevruz ve anlamını tam oturtamadığım etkinlikleri kutlamak bana da anlamsız geliyordu. Lakin mevsimden mi dir yoksa yaşadığım yerden midir bilemem ama buralarda iyi bee nevruz... :D

      Sil
  2. Ne güzel bir bahar açılışı olmuuuuş.

    Çok seviyorum böyle etkinliklerii..

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...