2 May 2011

Müzikten kitaba, meditasyonda kararsızlığa...

ExeRadyo programı ile radyo dinlemeyeli oldukça uzun zaman olmuş. Açayım dedim. Baktım radyo listesine, Radyo Hacettepe iyidir... Rock Forever ;)
Uzun zamandır tanıdık olmayan sesleri dinlemiyormuşum. Hep önceden dinlediğim grruplar veya sanatçıları atardım playliste öyle dinlerdim. Bu farklı sesler önce bünyeme garip geldi, ama iyi oldu. İlk etapta sağlam, sert ve vokalleri keskin olan grupların şarkıları denk geldi. Bu beni gündüz uykumun vermiş olduğu mahmurluktan kurtardı.

Tabi bu durum fazla uzun sürünce kafa şişkinliği olacağından daha country'e yakın, mızıkalı, akustik tarzı müziklerle ayarı iyi yakalıyorlar adamlar.. O an, düşündüm de radyoculuk gerçekten ince bi iş.. Bildiğin psikolojiden anlamak gerekiyor. Her ne kadar tarzının belli olduğu bir radyo programı yapsan da yine de belli başlı esneklikler sergilemelisin. Yoksa saatlerce tekdüze aynı tarz şarkılar dinleyen dinleyici kitlesi bulmak zor iştir. Radyo Hacettepe DJ lerini bu konuda kutluyorum..

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Haftasonu Turan Dursun'un yazmış olduğu Müslümanlık ve Nurculuk adlı kitaba başladım. (Kaynak Yayıncılık) Okuyacağım kitabı seçerken arka kapağında yazılanlara önem verdiğim için arka kapakta yazılanları buraya yazıyorum.

Elinizdeki bu kitabın ilk basımı, 1971 yılında Ankara'da yapılmış. Özelliği, öteki kitaplardan farklı olarak, Turan Dursun'un "Müslümanlığı" dönemlinde yazılmış olması. Turan Dursun, bu kitabında, Nurculuk Tarikatının kurucusu "Bediüzzaman Said-i Nursi"nin Risale-i Nur'larını, onun Kur'an'a zıt düşen taraflarını ortaya koyuyor. Nurculuk denen akımın ne olduğunu anlamak için üç konu hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Birincisi, Said-i Nursi. İkincisi, Risale-i Nur. Üçüncüsü, Nur Şakirtleri (Nurcular). Bu konuda çok şeyler söylenmiş ve yazılmıştır. Gerçekte Said-i Nursi, nasıl bir kimsedir? Risale-i Nur, nasıl bir kitaptır? Risale-i Nur'da ileri sürülenlerin bilimsel bir değeri, İslamla bağdaşır bir yanı var mıdır? Nurcuların hepsi, gerçekten Said-i Nursi'ye ve Risale-i Nur'a inandıklarıi çin mi Nurcu olmaktadırlar? Nurculuk Müslümanlığa yararlı mıdır, zararlı mı olmuştur? Turan Dursun, araştırmasını okura şöyle sunuyor: "Bu kitap özellikle saf Müslümanların uyarılmasına yararsa ne mutlu bize..."

Oldukça ince bir kitap ama sanırım tahminimden uzun sürecek okuması. Çok detaylı ve ince düşünülmesi gereken yerleri var. Kitapta Said Nursi'nin İslamiyetle hiçbir ilgisi olmadan kendisini nasıl peygamber gibi gösterdiğini Said Nursi'nin Risale-i Nur kitaplarından örnekler vererek göstermiş. Kitapta müthiş sert eleştiride bulunmuş. Cinayete kurban gitmesinde büyük etkisi olan bir eser...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Haftasonu geçirmiş olduğum karantinadan Pazartesi 06:30 da saatimin beni uyandırmasıyla çıktım. Normal düzene, ayak uydurmak, tekrar okula gidip gelme, derse girip çıkma, kavga gürültü, öğrenciler... gibi rutin kavramların yer almış olduğu hayatıma geri döndüm. Ama sanki arada uzun bir vakit geçmiş gibiydi. Hiçbir haftasonu tatili bu kadar uzun metrajlı gelmemişti. Bu haftasonu enterasndır ki ne sıkıldım, ne de çabuk geçti. Tam kararındaydı. Tatil sırasında bu rutin işlerin hiçbirisi aklıma gelmedi. Ya da geldi aklımı kurcalamadı. Evde oturdum, yattım, kalktım, yemek yiyip yine yattım. İnternete girdim, kitap okudum. Mutlu, huzurlu, sevgili sevgilim ve ailem dışında kimseyle yapmadığım telefon görüşmelerini görmezsek kimseciklerin yaşantama girmediği sıradan ve sıkıcı gibi görünen ama bana göre tam bir meditasyon gibi gelen bir haftasonu yaşadım. Darısı diğer haftasonularına...


----------------------------------------------------------------------------------------------------

Düşünüyorum da acaba bir kişide pazarlamacılık yeteneğinin bulunması, işin ehli olduğunun bir göstergesi olabilir mi? Dili iyi çalışan, yapacağı (veya yapması gereken işi) iyi bilen, iyi ifade eden, güzel açıklayan birisi gerçekten o işi acaba iyi yapar mı? Yosa onun yanında ağzının ucuyla olayı anlatan, düşük fiyat veren birinin yapacağı iş mi daha güvenilir olur? Şimdi bu konuda gerçekten kararsızım. Yazın evimi taşıyacağım ve benim için gerçekten önemli olan beyaz eşyalarımın temiz taşınması konusunda garanti sağlanması içim yapmış olduğum küçük çaplı araştırmamda değişik telefon görülmeleri gerçekleştirdim. Nitekim kimisi son derece açıklayıcı detaylı ve tatmin edici bilgiler verirken başka birisi "Kaçıncı kattan kaçıncı kata inip çıkacak? Ne zaman taşınacak?   Ne taşınacak?" gibi kilit soruları sormadan direkt fiyat söyleyen mi daha güvenilirdir? İlk seçenek daha cazipmiş gibi gelirken acaba söyledikleri sadece laftan mı ibarettir ki gibi beynimin bir tarafını düşünceler kemirmiyor da değil hani...

4 yorum:

  1. Taşımacılık konusunda el fikkay diyorum.. Hislerine güven öncelikle. problem çıkarsa hepsi yan çiziyor, problem olmaması için bol bol sorus sor bir imza atma aşamasında ise aynı ssoruları tekrar tekrar sor. Kıl biri sanıp işlerini dikkatli yapıyorlar. Munis olmayın sakın taşımacılık yaptırırken. Böyle lappadanak lafa daldım pardon ayrıyeten..

    YanıtlaSil
  2. @ Vladimir: Ne demek efendim, söz sizindir.. ;)
    Taşımacılık konusunda size katılıyorum. En ufak yumuşak yüzünüzü görünce hemen sizin tabirinizle yan çiziyorlar. O yüzden kıllık yapmak şart oldu. :)

    YanıtlaSil
  3. Radyo Hacettepe iyidir baboli :)
    Ayrıca Max FM öneriyorum, max fm kom tr olmalı..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler baboli, exa radyo'da max ı buldum.. ;)

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...