17 May 2011

Hedef tahtasındaki küçük kırmızı nokta

Hızlı bir dönemdeyim. Bir geçiş noktası, bir koşturmaca... Yapılan ve yapılacak büyük harcamaların ucuucuna olan ödemeler arasıra beni (bizi) yusuf yusuf etse de yeni bir yuva kurma koşturmacası için olduğumuzu düşününce insan kendisinde daha farklı bir enerji buluyor, çaba ve gayret gösteriyor.

İşte daha evlenmeden anlayabiliyor aslında insan. Daha evliliğin hazırlıklarında beraber sırtsırta yapılan yapılan bu yaşam savaşında insanlar birbirilerine daha çok bağlanıyormış. Bunu yaşıyorum sanırım. Vay efendim mobilyalar gelmemiş veya eksik gelmiş, vay efendim ev sahibi yapacağı tamiratı geciktirmiş veya hiç yapmamış, vay efendim para yetmiyormuş, kredi çekmek lazımmış... Bunlar tek bir insanın başına geldiğinde hüsranla sonnuçlanabilecek uzaktan bakıldığında "yazık lan, ne bahtsız bu adam.." -ki böyle dendiğinde kişi daha da depresif moda girer genelde- denecek bir durum olmasına rağmen, yanımda hayatımın diğer yarısı bulununca iş farklı bir renge bulanıyor. Evet, sorunlar bitmiyor, öyle de var, böyle de var.. Ama amaç belli! Yeni bir yuva kurma, birlikte yaşama hayali var sonunda...


Şimdi size şunu soruyorum: Hedef tahtasının ortasındaki kırmızı küçük noktayı görebiliyor musunuz? İnsanlar aslında hayatın kendilerine vermiş olduklar sıkıntıları yaşarken bunu hafifletmek için illa ki evli olmak veya bu sıkıntıyı paylaşmak zorunda değil. Dediğim gibi, sorun öyle ya da böyle var... Önemli olan amaç! Amacın ne? Senin kırmızı noktan başka bir yerde olabilir. Belki onu buğulu, içiçe geçmiş görüyor olabilirsin. Yalnızsan kendin için yapmalısın. Sıkıntılarını benim gibi birileriyle yaşama hayali değil de, kendi yaşam düzenine farklı bir yöne sürükleme hayali ile yapabilirsin.  Dikkat et! Aç gözlerini, yönünü iyi belirle...

Pek yapmam bunu ama bu yazı da benden size bir nasihat niteliğinde olsun...

7 yorum:

  1. Herşey gönlünüzce olsun.Bir amaç hiçbir harcama ile kıyaslanamaz. Siz o geçiş dönemini mutlu sonla bitirin de... Gerisini kolayca halledersiniz. Tabii yine de zorluklar olucaktır.
    Hedef tahtasındaki kırmızı noktayı gördük, evet :) Ve altı çizili cümlende de haklısın. Aslında o bahsettiğin de herkesin bir başka kırmızı noktasındna başka birşey değil.
    Darpı tutturmanda başarılar...

    YanıtlaSil
  2. Güzel dileklerin için teşekkürler Gürhan.

    YanıtlaSil
  3. Vay, konuyu bağladığın yer inanılmaz. Bulunduğu duruma rağmen farklı yerlerden ve daha yüksek bir yerden bakmayı beceren insanlara hep saygı duydum. Sana da öyle, naçizane.

    YanıtlaSil
  4. beni gaza getiren, harbiden adam doğru diyo diye dedikten sonra düşündürttüren güzel nbir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  5. @ Aslısın: Finali beğenmene sevindim.. :) Olayın doğal seyri o yönde gelişti. Çok fazla planlı bir yazı olmadı.

    @ Türker Alp: Teşekkürler. Mesleğim gereği insanları gaza getirmeyi severim ve bunda konsantre olursam başarılıyımdır da. :)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzeldir, yuva kurmanın heyecanı.Şimdiden mutluluklar dilerim.Ömür boyu olur inşallah birlikteliğiniz.

    YanıtlaSil
  7. @ domatessuyu: Teşekkürler. Gerçekten muhteşem bir duygu. Hayatımda yaşadığım en yoğun ama en mutlu dönemimdeyim. Herkesin bunu hakettiğini düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...