6 Oca 2013

Sidik yarışı


Bugün pek haz etmediğim insalar evimize yemeğe geldiler. 2 evli çift. Bunlardan biri gerçekten canımı sıkıyorlar.

Şimdiye kadar evli çiftlerden birinden erkek olanı eşimin üzerine gidip 'sen dominantsın, şöylesin böylesin..' diyip sanki sevgilimi despotmuş da beni eziyormuş izlenimi yaratıp şakayla karışık espiriler yapıyordu. Maksat eşimin sinirlerini bozup, eğlenmek. Çoğu zaman bunun suyunu çıkarıyordu. Uzunca müddet bu sürdü bu. İlk defa bugün yapmadı. Fakat farklı bir noktadan sinir etmeyi başardı bu sefer.

Şimdi bu arkadaş da benim gibi matematik öğretmeni. Yıllardır özel dersler veriyor. Çalıştığı okulun konumu ve başarısı da özel ders vermek için uygun bir okul. O yüzden şanslı. Benim ise çalıştığım okul o kadar başarılı değil, ailelerin maddi düzeyleri belli. Ne çok başarılı, ne çok başarısız. Orta düzeyde... Benim 2. yılım. Özel ders vermeye yeni yeni başladım. Kendi öğrencime asla ve asla vermemek için kendime söz verdim. O kuralı da asla delmiyorum. neyse...

Şimdi bu evli çift arkadaşımız benim ders vermeye başladığımı farkedince bunlardan erkek olanı hiç yapmadığı şeyi yaptı ve başladı kendi derslerini ballandıra ballandıra anlatmaya. Yok derslerim çöyle yoğun ,böyle yoğun. 'Sabahtan beri derslerim var.' 'Öğrencilerim üstüste geliyor.' 'odadan dışarı çıkamıyorum...' Sıkıldım. Geyiğe vurdum ben de...

Eşi de mutfakta benim eşimi sıkıştırmış. Telaş içinde 'Seninki kaç kişiye ders veriyor? Kaçar liradan veriyor? Yarın kaç kişiye dersi var? Dersi kaçta başlıyor? hııı sizinki 12 demi, benimkinin 11de başlıyor...' gibilerinden kıyaslamalara başlamış. Ben bunları tahmin ederekten bizimkine 'Sakın sayı verme..' diye tembihlemiştim. O da vermemiş. Tabi bu durum o para hırsından kuduran arkadaşın uykularını kaçırmış olmalı bu akşam...

Neden insanlar bu kadar parayı severler?Parayı sevmek son derece doğal. Ben de seviyorum. Ama gezemedikten, onu yemeyi bilmedikten sonra ne yapayım ben o kadar parayı? Ya da gezmeyi de biliyor olabilirsin. Çok para kazanabiliyor da olabilirsin. O zaman neden başkasının kazancıyla yarışırsın? Yarışmaya dökme işte bu işi...

25 yorum:

  1. Her ortamda var bu insanlar sinirleri bozmaya değmez. Ama mesafede koymak lazım böyle kişilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun. Biz de olabildiğince seyrek görüşüyoruz. Sadece onlar arayıp 'hadi buluşalım mı?' dediğinde buluşmak durumunda kalıyoruz. O da 2 ayda bir oluyor işte..

      Sil
  2. egolarını tatmin edememiş kompleksli insanların klasik davranış şekli hayatlarını yaşayamadan sadece hep bir yarışta sürdürürürler .heleki evli çlftler kadın sürekli kocaya örnekler kıyaslamalar yapar adam baskı altında ne yapacağını bilemez.sonrada kendi ezikliğini karşısından cıkarır.
    Sizin eşinizle ugraşıyor halbuki kendi o durumdadır ve sızın eşinizle dıyolağunuzu kaldıramamaktadır.böylece eşide eve gidince kıyaslamaya giremeyecektir.

    Kadına gelirsek malesefki fıtrat gereği kimilerimizde hep bir yarışma arzusu var hayatının her evresini taklitcilikle geciren tipler.

    En güzeli pire kızınında dediği gibi seviyeli olmak yoksa zamanla dozajı aşabilirlerde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yaptığın gibi insanların yaptıkları olumsuz davranışlara bir neden bulunca onları daha iyi analiz edebiliyorum ve onların yaptıkları olumsuz davranışlara daha rahat katlanabiliyorum.

      Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
    2. meslegim geregi hep insanlarla ugraşıyorum bu tarz insanları hep gördüm ve bende neden bu ınsan böyle demeye başladım.

      Yazılarınıza yorum yapmayı seviyorum.yazılar güzel çünki

      Sil
    3. Teşekkür ederim. Yorumlarınızla beni mutlu edşyorsunuz. Beğenilmek güzel bir duygu. :)

      Sil
    4. mimlendiniz efenim

      Sil
  3. İnsanları anlamak güç. Ona ne ki? Ben babamın aylık kazancını bilmiyorum, elalemi dert edim. İlginç. Allah sabur vermiş valla size katlanabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ya... Adamın gözü milletin cebinde.

      Sil
  4. insan nasıl böyle iğrenç bir yapıya sahip olabilir ki
    yazık ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acıyoruz işte böyle insanlara. yazık...

      Sil
  5. Onlar "buluşalım" dediğinde de buluşmayın, mazeret bulun hiç önemli degil. Dibe çekeni dibe iteceksin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden aslında öyle yapmak gerek. Yoksa bunların bizim ayağımıza dolanıp can sıkmalarından başka bi halta yarayacağı yok..

      Sil
  6. Bence hic gorusmeyin iletisimi tamamen kesin. Benim canim sikilacagina onlarin cani sikilsin. Hic eyvallahim olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle yapmak lazımdı aslında. O bişey değil de o güzel Cumartesi'min yandığına üzülürüm.. :(

      Sil
  7. bence de canınızı sıkacağınıza görüşmeyi kesin. para pul derdinde olup kıyaslamalarla gelip sizi rahatsız edeceklerine hiç onları çekmeyin daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsunuz. Bundan sonra artık arayı açmayı planlıyorum.
      Zaten seyrek görüşüyoruz, hiç görüşmeyiz olur, biter...

      Sil
  8. Benim mesajdan sonra herkes "ilişiği kes" vurgusu yapmış, e o zaman sana düşen gerekeni yapmak. Karar verilmiştir! ;)
    "Hakim EEE"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine bi isim ver olum artık sen de.. böyle isimsiz kahraman gibi bloguma girip çıkıyon. Biri yazıcak senin azından ayıredemicem. belli değil... :))

      Sil
  9. ahahaha çok iyi :))

    YanıtlaSil
  10. Sevmedigin insanlarla görüsme ve kendini üzme. Esini de üzme. Ayrica insangolu bu. Hep baskalarinin mutlulugunda gözü olanlara bu senenin basinda mutluluk dilemistim ki, kurtulalim hepsinden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında malum şahıslar bizim nasıl bir hayat yaşadığımızı bilmioyrlar, en ufak bir fikirleri dahi yok. Kendilerini bizimki gibi bayağı ve sıradan bir hayat yaşadığımızı sanıyorlar...

      Sil
  11. Ben olsaydım şunları derdim. Sana imrendim dostum. Evinde oturabiliyorsun... Oysa ben.. Şehirler arası çalışıyorum. Benim yol paramı herşeyimi karşılayıp yatılı kalmamı bile istiyorlar. O kadar yoğunum yani. Anla yani o kadar. Geçenlerdede iki tane öğrenci geldi. Ders aldıkları hocayı değiştirmek istiyolarmış. Yoğun olduğum icin almadım.. :) O anda aklıma geldin. Seni söyledim. Şöyle bakıştılar ama daha sohbet etmedim. Öğrencim gelmişti. Odaya geçtim ben. Bilmem... Ararlar belki seni...


    Artık o anda boğazınamı yapışırlardı. Yoksa kendi nefeslerimi kesilirdi bilemem.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahaa :D
      O kadar usta yalancı değilim ben.. :)

      Sil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...