27 Oca 2013

Hastalık sonrası fotoğraf gezisi

Uzunca bir aradan sonra tekrardan bir fotoğraf gezisine gitmenin mutluluğu içindeydim bugün. En son ne zaman gittiğimi bile hatırlamıyordum. En kötüsü de şu. Planlıyorsun, birilerinin bi işi çıkıyor, 'o zaman haftaya kesin...' deniyor. 1 hafta sonra yine bir iş çıkıyor 'Ama bu son, önümüzdeki hafta kıyamet kopsa yine gidiyoruz.' diyoruz, kıyamet kopmasa da biz yine gidemiyoruz...

Bu sefer, yeni üye olduğum dernekle beraber fotoğraf gezisine gitmek çok heyecanlıydı. Yeni insanlarla tanışacaktım. Üstelik birçoğu benden daha ustaydı. Bizim ekipten de gelen olduğundan yabancı kalmayacaktım.

Fotoğraf gezisine daha tam olarak geçmeden önce hemen kısa bir geçmişe dönmek istiyorum. Çarşamba gününden beri inanılmaz bir hastalıkla boğuşmaktaydım. Aslında benim hastalıklarım rahat geçerdi. Ayakta atlatırdım. Ama bünyeme her ne olduysa son 1-2 yıl yatırmaya başladı beni. Bu seferki daha da fenaydı. Halsizlik, ateş, tansiyon düşmesi, iştahsızlık, öksürük... yani tamamen ortaya karışık. Pazar'a kadar toparanabilmem için doktorun verdiği antibiyotiği ilk defa bu kadar düzenli kullandım, işe yaradı veeeee Pazar günkü geziye sağ salim gidebilmiş oldummm.. :)) Hastanede elime tutuşturdukları kağıdın üstünde yazılı olan yaş ibaresinin moralimi bozduğunu da geçmeden belirteyim. Ben Mayıs'ı bekliyordum otuz demek için. 1 Ocak dedim mi demek direkt giydiriyorlarmış +1 yaşı...

Dönelim geziye... Geziye tahminimden daha az katılım oldu. Aslında onlar da beklediklerinden daha az sayıda insanla karşılaştılar. Tatilden olsa gerek, herkes kaçtı tabi biyerlere... İzmir Ödemiş'e bağlı Birgi beldesine uğradık önce. Orada iyi doku fotoğrafları çekilebilirdi ama ordaki bütün fotoğraflarımda damla izi çıkmış. Bunlar güzel bir efekt olabilirdi, ama olamamış malesef... Devamlı objektifimi temizlemekle meşgul oldum.  Parasoleyi olanlar bu sorunu yaşamadılar tabi... Ordan Bozdağ'a geçtik. Kayak tesisinde kar kış manzarası çekme maksatlı bir geziydi. Kayak merkezine kadar da çıkamadık.. :( Çığ mı ne düşmüş... Düşünün artık, İzmir'e çığ düşüyor. :P Kar oynayan bebeler vardı tek tük. Gereksiz otlar görünüyordu. Kalabalık yapıyordu bana. Ağaç olsa, o da yoktu. Ordan Gölcük'e geçtik. (Yine Ödemiş'e bağlı...) Aşırı sis yüzünden yine birşey elde edemedim. Sanırım bu gezi bana biraz ağır kaçtı. Ben beceremedim. Fotoğraf çeken de ya boş, kompozisyonu olmayan manzara çekmeye çalıştı ya da birbirlerine mankenlik yapıp kurgu oluşturmaya çalıştı.

Devamlı dur, kalk, dur, kalk yaptık... Her molada 1 - 1,5 saat arada herkes çekeceğini çekti. Ama üzgünüm ki pek birşey çıkmadı. Çünkü en başta dediğim gibi rahat çalışamadım,  Ayrıca hava çok kapalıydı, ışık yoktu. Işık ve gölge sorunu yaşadım. Bunu sadece ben değil, herkes bu sorunu yaşamış. 

Yok yok, yine çıktı birşeyler de içime sinmedi aslında. Sadece 1 fotoğrafımı paylaşacağım bugün.
1ininkareleri'nde....

7 yorum:

  1. Geçmiş olsun hocam.

    Ben de son iki üç senedir, inanılmaz sorunlu geçiriyorum hastalığı. Ya annemin ilgisi azaldı ya da mikroplar beni yataklara düşürecek kadar kuvvetli.

    Paylaştığınız fotoğrafta, yaratıcı yazmakla yetindim ama orda yaratıcı bulduğum şey aslında döndürme fikriydi.

    Işıklandırma ciddi sorun, elinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Fotoğraf için doğru diyorsunuz. Döndürme olmadan pek bir özelliği olmuyor.

      Sil
  2. çoook çoook geçmişler olsun... fotograf için çekilen çile kutsaldır:) bende öyle abanta gidip çekemeden gelmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Tosbağa.. :)
      Fotoğraf çekmek mümkün olamasa da oraya vizörden bakmak yetti bana. Herşey benim için bir deneyimdi. Fotoğraf çekemesem de kesinlikle kendimi geliştirdiğime inanıyorum.

      Sil
  3. Geçmiş olsun hastalık zor şey gerçekten.Fotoğraf çekmeyi yada yıldızlara vs bakmayı bende severim ama malesef telefonumun kamerası var sadece bir de dürbün aldım. tabiiki ikiside çok işime yaramıyorlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün intenrette gezerken okuduğum bir yazıyı söylemek istiyorum şuanda. 'İyi kompozisyonlu bir fotoğrafta kimse tekniği düşünmez...'

      Sil
  4. Geçmiş olsun hastalık zor şey gerçekten. Fotoğraf çekememene üzüldüm yaa :( Ara sıra bende çekerim ama pek de kaliteli makinem yok hatta çoğu zaman telefonla çekiyorum.

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...