22 Mar 2012

Gürhan'dan mim var

Şimdiye kadar cevaplayacağım en az sorudan oluşan ama çok derinlere inildiğinde çooook şey söylenebileceği bir mim... Gürhan.. Kendisi oluşturmuş mimini.. :)

SORU 1: 
*Hayatınızda ‘artık yok’ dediğiniz şeyler var mı? Eskiden bu yana neler değişti sizce? Neleri özlüyorsunuz peki, neleri yad ediyorsunuz? Ya da aklınıza gelince ‘iyi ki de değişti’ dediğiniz şeyler oluyor mu?
Geçen gün Rock FM de 'Berber Dükkan' ını izlerkenki konu.. Konu 'Eskiden neler oynardık?' Bunu en son geçen Pazar düşünmüştüm. Hani '80 lerde çocuk olmak..' sözü vardır ya. Aynı o misal. Adına birçok video, facebook grubu, sayfası, söyleşisi muhabbeti edilmiş bir muhabbettir. Gerçekten ayrı bir zevkti 80 lerde çocuk olmak. Aslında zamanın ve insanoğlunun gelişmesinden kaynaklanan doğal bir sonuçtu bu değişim. Bugünün çocuklarından bekleyemezsiniz aynı şeyleri.. Benim için 'artık yok.' dediğim o kadar çok şey var ki.. Burdan başlasam yazmaya Bağdat'a yol olur.. Ama şunu diyebilirim ki 'iyi ki değişti..' değişti diyebileceğim şeyler içinde sadece bazı örf ve adetler yer alıyor ki onları burada bahsedersem muhtemelen birçok kesim tepkiyle karşılayacak. Ama burası benim çiftilğim değil mi? Yardıyorum o zaman... Başta şunu diyim. Artık çevremdeki insanlar bayram ziyaretleri adı altında takım elbiselerinin giyinip çocuklarını da alıp kapı kapı dolaşmıyorlar. Ya da onlar dolaşuyor ben sapa sola sıvıştığımdan beni yakalayamıyorlar. Ya da yine sağa sola sıvıştığımdsn benim onlara gitmemem için bir bahanem olmuş oluyor. Yapmacık şey bi kere, kandırmayın kendinizi. Tamamen ortadan kalkmış birşey değil ama eskisi gibi değil işte...

SORU 2: 
*Hayatınızda neyin değişmesini isterdiniz? Yeni bir eşya, yeni bir hayat ya da yeni bir icat mı istediğiniz? ‘Hayalimdir…’ dediğiniz bir şey söyler misiniz?
Aslında bu soru benim için cevaplanması gereken bir zaman. Bundan 2 yıl önce sorsaydınız gerçekten çok şeyin olmasını isterdim. Hatta burada bahsetmiştim zamanında. Oradaki listeye bakılacak olursa hepsi başarıyla tamamlanmış. Bundan sonra yeni hedefler koyma zamanıdır diyebilirim artık kendime. Bundan sonra maddiyat, yatırım, ailenin henüz oluşmamış diğer fertlerinin yaşantısını yoluna sokma temalı hedefler olmalı. 'Çok zengin olmalıyım.' diyemiyorum, çünkü devlet memuruyum. Lakin güzel diyebileceğim müstakil bir eve sahip olmak çok ütopik gelmese gerek herkese.. Sade ve modern bir bahçesi olsa. Yüksek tavanlı lüks dekore edilmiş bir dizaynlı.. Kısaca: 'Ben zengin olsam yaaa...' :) Gören de karnım aç zannedecek. Hiç alakası yok. Ne istesem de yapıyorum, gezmek istesem gidiyor geziyorum. Yemek istesem gidiyor yiyorum. Çok nadirdir kendimi aşacak şeyleri canımın çekmesi.. sıradaki mevzuya hiç gelesim yok. Diğer aile fertlerinin oluşumu konusunda henüz kendimi(zi) hazır hissetmediğimizden (kendini hazır hissetme de neyse... henüz anlamış değiliz) henüz düşünmüyoruz. Herhalde korunmasız çıkıp yola birgün bir kazaya kurban gidersek işte o zaman mı kendimizi  hazır hissetmiş olucaz orasını da anlamış değilim.. :) Şunu farkettim ki artık Dünyamı daralttım. Daralttığım dünyam daha da değer kazandı. Okul personelini saymazsak çevremde görüştüğüm kişiler çok çok az. 1 elin parmağını geçmez. Evet, gerçekten de geçmiyor. Hani durgun suya atılan taşın oluşturduğu dalga misali hani uzaklaştıkça yavaş yavaş azalan samimiyet muhabbeti bende yok. Benim hayamınım o halkasında 1 katman var, sonrası yok.. Sıkıcı görünüyor. Ama yine de mutluyum. 

Pembe gözlüklerle bakmıyorum hep. Karamsar olduğum şeyler de var. Değişmesini, ortadan yokolup tamamen kalkmasını istediğim şeyler var.
Dünya üzerinde insanları bir güzel sömürülmesine sebebiyet veren şu dün faktörünün tamamen ortadan kalkmasını istesem çok şey mi istemiş olurum? 
Onsuz da bir güzel rahat rahat, mutlu mesut yaşayabileceğimizden emin olduğum bir Dünya üzerinde yaşamak istiyorum. Bu yazıyı okuyan birçok insan biliyorum ki 'Öyle bir Dünya yok gülüm..' dese de belki 'gülüm...' demese de öyle bir dünya evet yok.. Üzülerek söylüyoru ki başımı eğerek 'Öyle bir dünya yok..' diyeceğim. Din faktörünü insanlar getirdi ve insanlar asla bunu kaldırmayacak. Toplulukları kontrol altına alabilecekleri tek güç kaynağı DİN... İktidarlar din sayesinde savaşlar çıkarabilir, katliamlar oluşturabilir. Nitekim de yapmıyorlar mı? 

Böyle bir dünya bulamasam da en azından din eksenli kurulan siyasetlerden kurtulmuş bir ülkede yaşamak benim hakkım diye düşünüyorum. Tamam bütün dünya diyerek belki abartmış olabilirim isteğimi ama dini görüşümü söylediğimde fikrimi değiştirmeye çalışan yobaz insanlarla aynı havayı teneffüs etmek istemiyorum.

Neyse ben çok sinirlendim. Mimleyip de kapatayım artık yazımı...


13 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş kardeşim, teşekkürler :) Evet küçükken o tür pek çok şey vardı ve kaçamıyoduk. Bana da bu yüzden utangaç falan derlerdi ama alakası yok. Ben de sevmiyordum :)
    Hayallerine de kavuşursun umarım. Hayatında bazı kişilerin varlığı sana fazlalıksa onlarsız devam etmek en doğru seçenek... Ama dünyanı seni mutlu edecek şekilde daraltmalı. Düşünceleri seni mutsuz edecek kadar genişletmemek gibi...
    Hayatında başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Beğenmene sevindim.
      Çevremi kasıtlı olarak daraltmadım. Yaşadığım şehir ve okul değişti. Tamamen yepyeni bir ortaa girdim. Hal böyle olunca eskiler geride kaldı. Eski samimiyet kalmadı.. Yoksa geriye baktığımda çok güzel arkadaşlıklar görüyorum.. :)

      Sil
  2. düşgezegenimde mim cevaplayamıyorum.

    Domatessuyunda cavaplarım tamam mı?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patron sensin.. Nerede istersen cevaplayabilirsin.. :)

      Sil
  3. hayallerin gerçek olsun.

    Yanlış anlama;
    Aslında din sömürüsü insanların suçu.
    Dinin bir suçu yok:)

    Ben müslümanım.
    Ve biliyorum ki müslümanlıkta zorla kimseye birşey yaptırılmaz.
    Ben Kuran-Kerimi Türkçe olarak baştan sona okudum.
    Özüne vardığımda Eğer ki Onun öğretilerine göre yaşayabilseydik dünya
    cennet olurdu.
    Ve biz öyle kötü yaşıyoruz ki,dünyayı cehenneme çevirip diğer alemde cenneti umuyoruz.

    Aslında din konusunda fetva vermeyi sevmiyorum.

    Herkesin inancı kendinedir.

    Benim sana saygım sonsuz.
    İnsanların bu konuda yobazca davranmasına anlam veremiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Kızdığımız,karamsar davrandığımız konular hemen hemen aynı...
    Öyle naif düşünüyorsunuz ki...Rabbim güzellikleri bahşetsin size..

    Benimde sorunum insanlardan kaçmak...Daralttıkça daraltıyorum dünyamı.
    Yine de mutlu hissetmek güzel :))

    Mim için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  5. Hiç sinirlenme kardeşim, zaten yazının içinde de yanıtını vermişsin. Bu düzen değişmeyecek. İnsanları böyle kontrol etmek ve yönlendirmek daha kolay çünkü. Yasaklamalarla insanların yüzlerce yıl bir gıdım ilerleyemediğini biraz dikkatle bakınca görmek mümkün. Üstelik cahil bırakılmış halkların ilerlemek ve o nefret etme yönünde sürekli körüklendikleri ülkelerden daha ileri konuma gelmek ellerinde. Bunun için eğitilmeleri, serbestçe düşünmeleri, düşüncelerini paylaşmaları, incelemeyi, araştırmayı, sorumluluk almayı öğrenmeleri gerekiyor. Matbaanın ülkemize yüzlerce yıl geç girdiğini unutmayın. Amaç halkı cahil bırakmaktı. İktidar tutkunları güdecekleri insan sürüleri arıyorlar.

    Güzel bir mim teşekkürler. EN kısa zamanda cevaplarım. :)

    YanıtlaSil
  6. Bu kez yanitlayacagim : )
    Digerini yogunluktan unutmustum, ama bunu es gecmeyecegim. Hala yogunum, basimi kasiyacak vakit bulamiyorum (abartmasiyonu es geciniz efem) ama bir daha ki yazim bu olacak emin olunuz ..

    Tesekkur ederim efems ..

    YanıtlaSil
  7. Adımı gördüm sanki :)
    Gürhan'dan da almıştım ki burdan da alınca kaçamam artık. Ona da söylemiştim cevaplayacağım.
    Bakalım benden neler çıkacak?

    YanıtlaSil
  8. 80'lerde çocuk olmak derken 80'ler diskosu var ve mim için teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Çok geç gördüm, çok teşekkür ederim:)
    Ayrıca çok güzel mim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geç kalmış sayılmazsın Mehbup. Ne zaman dilersen o zaman yazabilirsin.. ;)

      Sil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...