21 Oca 2012

Yoksa siz hala el öpmeye gitmediniz mi?

Ailem Türkiye'nin bir uzunda ben bir diğer ucundayım. Yaz aylarında benim bulunduğum ege sahillerine doğru akın eder, buralarda güzel tatil mekanlarında kamp yapar, dinlenir, eğlenir, tekrar geri dönerler.

Geçtiğimiz yaz bu dinlenme ve eğlenme etkinliğinin yanına bir de benim düğünüm dahil oldu. Düğünden sonra tekrar tatil yaptıkları yere, kamp yapmaya gittiler. Daha sonra biz de onların yanına uğradık, biz de dinlendik. Bir nevi onları da görmüş olduk.

Şimdi bizim toplumumuz tamam çok çeşitli kültürlerden meydana geliyor. Fakat büyük çoğunluğu düğünden sonra el öpme adı altında aileleri ziyaret edip (ziyaret etmek dediğin evine gitmek..) görevlerini tamamlamaya uğraş gösterirler.

Benim ailem çok takmaz böyle şeyleri, rahattırlar, boğmaz insanı, severim bu huylarını. Zaten düğünden sonra onları görmek için kamp yaptıkları yere gidip gördük. Onlar evlerin (yani Türkiye'nin bir diğer ucuna) gittiklerinde Eylül ayı gelmiş, bizim iş güç başlamış başlamış olmuştu. Ondan sonra arada sadece kurban bayramı vardı. O bayramda da eşimin ailesinin yanına gitmiştik. Neden diye sorarasanız? Tatil miktarı az olduğundan taaaaa oralara gitmeye değmez diye düşünmüştük. Dediğim gibi ailem de bu konuda bizlere sıkıntı çıkarmıyor. Şimdi 15 tatil geldi. Karneleri dün verdik. Bu akşam da İzmir uçağıyla gidiyoruz kimilerin tabiriyle el öpmeye. Çok heyecanlıyım, ailemi göreceğim. Aslında böyle uzun ayrılıklara alışkınım ama evlerin uğramayalı 1,5 sene olmuş. Özlemişim bahçede gezinip tozunmayı. :)

'Halen el öpmeye gitmediniz mi?' Garip tepkilerinden artık kurtuluyorum. Amaaan sen de.. Ne takıyorsun ki başkaların düşüncelerine. Sen kendine bak. Mutlu musun? evet.. Başkalarına zararın var mı? hayır..
E o zaman sorun? ... yok

1 yorum:

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...