17 Oca 2012

İşkolik sevgili


İşkolik bir eşim var. Dün ateşler içinde yattığı halde bugün yine okula gidip 20 tane çocuğu adam etme derdine düştü. G.tünü görüp de yara sanan kedilerden de değilimdir ama ama harbiden hasta be kardeşim. Yani sesi çıkmıyor kızcağızın. Neyse birşey demedim, bu gitti okula aksıra tıksıra.

Bugün doktora gidecekti. Merak ettim, olayı neymiş diye. Dayamışlar buna biton ilacı. 

- eee, başka?
- Bir de doktor rapor vereyim dedi, ama ben kabul etmedim.
- İyi b.k yedin... (Bu cümleyi gün içinde 2. kere kullandım. İlkine öğrencilerim tanık olduğu için beyniem kazındı, yoksa böyle şeyleri sayacak kadar şizofrenik vaka yok bende.)

Yok, zaten hastayım da. O zaman sen yanımda olsaydın da bana akıl verseydin de... Allaaaa duymadığım laf kalmadı. Neyse anladık bu havasında değil, ama biliyorum ki iyileşecek. O zaman bunun rövanşı alınacak. Neyse eve geldik. Bu ılık bir duş alıken bi çorba yapam dedim. Daha doğrusu annemle konuşurken bu fikri annem verdi. tarifi aldım, başladım yapmaya. İşte hayatımdaki ilk çorba yapışım bu şekildedir. (Tai hazır çorbaları saymazsak...) Güzel bir tarhana herşeyi düzeltti. hoşuna gitti be kızın.. :) Tabi hoşuna gider. Hangi kadının erkeği çorba yapıp, naneli limonla eşini besledikten sonra, kuruyan çamaşırları toplarsa sevmez ki kocasını? :D Yok övünmek içn söylemiyorum, yaparken de zoruma gitmiyor. hoşuma gidiyor be birilerine yardımcı olmak. Bu hele ki hayat arkadaşım, eşim, canımsa o zaman vazgeçilmez, dadından yinmez oluyor. 

Tabi sakinleşmesinin bir sebebi de var. Sevgili sevgilim duş alırken düşünmüş ki bu gün doktordan rapor almalıymış.. :D 'bak seeeen' :)
Yarın okula gitmeden tekrar aynı doktora gidip 2 gün rapor patlatmaya karar vermiş. Tabi bütün bunlar yoğun bir telefon trafiğine sebep oldu. Bütün veliler aranıp 2 gün boyunca çocğunuzu okula yollamayınız şeklindeki uyarı benim tarafımdan itina ile yerine getirildi. Enteresan 20 adet telefon görüşmesi...

Şimdi mi? İçerde mışıl mışıl uyuyor.. :)

8 yorum:

  1. gecmis olsun ..

    sanada olsun, gecmis : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ikimiz adına da teşekkür ederim.. :)

      Sil
  2. Çoook geçmiş olsunlar diliyorum burdan o zaman iletirsin sen.:)

    Çorba yapan sevgili candır, benim canım Bay K'm de çok güzel hazır çorba pişirir, tabağıma da 10 limon sıkar.:D Sonra 'Limonota mı bu çorba mı?' diye sorduğumda hastalık mastalık dinlemez ağzıma sıçar.:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkek dediğin öyledir aslında. Hasta masta tanımamak lazım.. :D

      Sil
  3. :)
    geçmiş olsun.
    sanırım öğretmen olmak böyle birşey.
    Yani eşinin neden rapor almak istemediğini çok iyi anlıyorum.

    Sana da aferim:)hep böyle ol,eşin hastalanınca hep çorba yap.
    değer verdiğinin en güzel ispatı:)

    YanıtlaSil
  4. :))geçmiş olsun hatununuza.biraz sert olmuş hönkürmeniz ama.napsın işini sevip sahiplenen biriymiş.helal olsun.
    size de helal olsun tabi.onca yardım onca hizmet etmişsiniz.alkışş:)

    YanıtlaSil
  5. Neyse ki telafisini yaptık işte.. İşini seviyor ama herşeyin de bir sınırı var işte... :)
    Bugün gitti doktora, doktor dünden itibaren başlayacak şeilde 5 günlük raporu verdi. Dünkü ekdersi gitti.. Yani? Girdiği dün dersin ücretini alamayacak. Buyrun burdan sahiplenin bir de.. Herkes sizin gibi düşünmüyor maalesef.. :))

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...