19 Haz 2008

Gurbet

Yabancı bir yere gidildiğinde insan hemen tanıdık birilerine rastlamak ister. Adı gibi bilir ki gittiği yerde 1 kişiyi bile tanımayacağını. O zaman bünye otomatikman hemşehrini arar...

Gurbete gitmeden pekçok kişi taraafından telefon numaraları alınır. "Bak bu kişiyi ara, selamımı söyle, sana falanca faşanca konularında yardım eder..." (Eğer cümle "... Sana her konuda yardım eder." diye biterse o kişi ile samimi ol demek istenir...)

Sizi bilmem ama kendim için söyleyim. (Belki bu yazıyı okuyan bazı arkadaşlar bana kızabilir, ama söylüyorum... ) Benim buna benzer durumlarda o verilen numaralar, adresler hiç aklıma gelmez. Başım belaya girdiğinde o vakte kadar kimle samimiysem direkt onu ararım. Gider gitmez de o kişiye uğrayı elinle bavulla "Meraba ben geldim, Ben falancanın bilmem nesiyim...." diye kendini tanıtmanın amacı sanki bana biraz "Bana yardım et, yalnızım, bir sığınma" duygusunu yansıtma çabalarıymış gibi geliyor fakat ben bu duygudan nefret eden bir tip olduğumdan dolayı o numaralar hep unutulur veya bilerek yokedilir... (Ya ben bu konuya girmicektim aslında, fazla detaya mı daldık ne? :) Ali dedem aklıma geldi; Buket'e gönderme... ;))

Hemşehrini buldun varsayalım. İlk muhabbet ne olur? Ortak olan büydüğünüz şehir hakkında birton olay anlatmaya başlarsınız... Konu çok pis dağıldı, toplayacak gibi değilim, devamı aklıma gelirse yazarım... :))

Bugünkü yazım biraz havada kaldı biliyorum, ama amacım farklıydı aslında ulaşamadım :( Ama yine de okuyan arkadaşalara teşekkürler ;)

Görüşmek dileğiyle...

3 yorum:

  1. aldım göndermeyi:) bu arada konu gerçekten çok pis dağılmış:)

    YanıtlaSil
  2. çok klasik bir durum,aynısını ben geçen eylülde antep e giderken yaşadım.
    bu tarz yola gurbette dost edinmek bence biraz zor,sadece orayı iyi bilen biri olarak danışmak gereken şeyler danışılabilir ya da cidden yardım istenebilir ki ben istedim:) bazen insan tek başına başaramayabiliyor yabancı bir şehirde.
    ama ben olsam bütün sıcaklığımla yardım ederdim hemşehrime ki bizde hemşehrilik duygusu oldukça kabarıktır:)

    YanıtlaSil
  3. Ben de yardım isterim de belki karakterim gereği ille çok çok sıkışmayı beklicem. Hani derler ya "Bir ihtiyacın olursa yerimi biliyorsun..." Bu sanki öylesine laf olsun diye söylenin bir lafmış gibi geliyor genelde. Ama bazen bazılarınki çok samimi gelebiliyor. O zamn durum farklı tabi... :))

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...