6 Ağu 2013

Maddi kriz

Evlilik tarihimizin en büyük maddi krizini yaşıyoruz. Durum böyle de olsa yine de içimde bir rahatlık var. Bu sıkıntılı dönemimde yalnız olsam heralde depresyona girerdim. Benim eşimin hesaplarındaki paralar zaten bitmiş durumda. Hatta avans hesaplarımız bile bitmiş durumda. Son 3 haftadır sadece benim verdiğim bir özel ders ile karnımızı doyuruyoruz. Maaş yatıyor hesabımız eksi bilmem kaçtan sıfıra geliyor. Sonra eksiye doğru devam.. Ay sonuna kadar avans hesabıyla idare edebilirsek ne mutlu bize.. Eşimin hesabı ay içinde sadece 1 boyunca gün + hesapta oluyor. Bütün parasını benim hesabıma aktarıp benden de kredi kartları, kredi ve faturalar yiyor. Bunlar da benim zaten avans hesabımın dibine inmesine neden oluyor. Bu sabah şu yanda gördüğünüz müthiş ev pizzasını yedikten sonra bu hesapları konştuk. Sonra seevgili sevgilim dedi ki. 'Ben önceden (bekarken) her ay aldığım şeylerin notunu tutardım. Taksitleri falan yazardım. Sanırım bu defteri tekrardan tutma vakti geldi.' dedi. Sonra düşündük de gerek yok. Biz ne zaman bu hesapları yaparsak o zaman daha da kötü oluyoruz. Aldığımız şeylerin borçlarını öderken yaşadığımız sıkıntı, o aldığımız şeyin tadını kaçırıyor.


Hesaplarımıza göre yaklaşık 6 ay boyunca böyle eksilerde (avans hesaplarla) falan takılcaz. Sonrasında kurtarıyoruz sanırsam. Ama hep birşey çıkıyor ya.. Tam g.tü kurtardık, tam sıfırladık diyoruz birşey çıkıyor. Ama yok arkadaş. Düşünümücez yaa... Düşünmücez derken 'düşünmeden, hunharca harcama yapıcaz' demiyoruz. Harcama da yapmıcaz. Sadece gerekli gördüğümüz şeyleri alıcaz. Sepete atmadan önce 'Gerçekten ihtiyacımız var mı? Ertelesem olur mu?' sorularına cevap vericez, sonra atıcaz sepete veya rafa geri koyucaz...
Ama aylardır ertelediğimiz 1-2 şey var. Sanırım bunları almamız gerekiyor artık. Bu biraz daha sıkacak bizi ama yine de kurtulmayacak durumda değiliz.

Buarada dün akşam SBS sonuçları açıklandı. Bizim veletler iyi yapmış ya.. Tahmin ettiğimden daha iyi yerleşenler olmuş. Daha fazla kişi kazanmış. Tebrik etmek istedim hepsini şimdi de nerden bulcam ki her birini.. :P

Buarada uzun süredr takip etmediğim müzik piyasası çok garip bir hal almış. Yıllarca Dream Theater'la beraber çalışan Mark Portnoy gruptan ayrıldıktan sonra farklı bir gruba dahil olmuş. Steve Vai'ın arkadasında çalan basist Billy Sheehan, ve Tony MacAlpine bir grup kurmuşlar. Sahne performansları mükemmel. Özellikle videoda sonlara doğru Mark Portnoy'un seyirci ile olan diyalogları harikaydı. gerçekten o konserde olmak isterdim bak... Bakalım beğenen çıkacak mı aranızda?


12 yorum:

  1. o maddi krizler olmazsa olmazı örtmenim. ev pizzası da şahane görünüyor. canınızı sıkmayınnn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle diyoruz artık. Sevgilimleyken maddi kriz hiç sıkıcı olmuyor.. :)

      Sil
  2. gelir kadar gider oluyor hepzaten :) ama hesap yapmamak lazım çokda içinden çıkılmıyor ben bir sürdir ödeme günü gelince düşünüyorum :) iki maaşla bence üstesinden kısa sürede gelirsiniz inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de nasıl olsa çift maaşız dedik.. :) Ama işte öyle olmuyormuş. Durmak gerekliymiş..
      Ama düşünüyoruz da gereksiz olupta aldığımız birşey yok. Yaptığımız her harcama, aldığımız herşey gerçekten gerekliydi. Bodrum tatili belki gerek yok dicem ama ailem çok ısrar ediyor. Yıl içinde sadece 2 defa görme şansları oluyor. Yazın göremezlerse kışın mümkün değil zaten. Onlar için oraya gitmem lazımdı. Onu bile tatil olarak değerlendiremiyorum. Bir nevi 'görev'...

      Sil
  3. Arada bir topragi nadasa birakmak gerek sonrasinda gelen bolluk ve bereket diger nadas gunlerinede pay icerir esenlikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsunuz. Sabretmek lazım biraz. Ama tahmin ettiğim kadar zor olmuyor. :)

      Sil
  4. Aman o hesapları yapmayın. Babam bi ara bşladı onu yapmaya. Artık tuvalet kağıdı alsa kafaya takıyor. Delirecek az kaldı.
    "Para harcamak içindir, biriktirmek için değil" görüşünde olan biri olarak. İleride çok pis açlık çekeceğimi hissediyorum. Hayırlısı.
    Sana ve pek sevgili enişte bey'e kolaylıklar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahaaa enişte bey ben oluyorum.. :D

      Sil
    2. ya çok dişi duruyorsun sen de :D
      Hem nerden bileyim eşcinsel olmadığını, belki de senin de eşinin de erkek olduğunu düşünmüşümdür sdgtaqgqare..
      neyse boku çıktı :D:D
      Ağbi saygılar.
      :D

      Sil
    3. puhahaa :D Cinsiyetimi tek karıştıran sen değilmişsin. Eşcinsellik boyutundaki hayalgücüne koptum.. :D

      Sil
  5. Kolaylıklar dilerim..İnsan sevdiği ile beraber olunca acı bile tatlı olur....Olur böyle şeyler..Zamanla geçecektir..Feraha erişirsiniz..
    Ya birde enişte bey mevzusuna oldukça gülümsedim..Hatta ve hatta birkaç gün önce düşündüm yine güldüm..Yani bu güzel bloğu ve seni(sizi demiyorum müsaadenle artık ) oldukça uzun süredir tanıyorum..Ben bu bloğun yazarını bayan zannetmiştim oldukça uzun bir süre :):):)..Sanırım şablon daki görsel nedeniyle olsa gerek....Hatta önceki bloglarda olan bir yazıma yorum yapmıştın ben çok üzgündüm ve iyice dağıtmıştım ve sen çok sert bir yorum yapmıştın..Yaa demiştim ne kadar kaba bir kadın bu böyle falan demiştim o derece :):):):)( yalnız tipik bir kadın, geçmişi asla unutmaz :)) neyse yahu fazla uzattım..
    eşine ve sana sevgilerimi gönderiyorum..
    tekrar kolaylıklar dilerim
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufff nerelere gittin? :) Ben hatırlayamadım şimdi bak bu kaba davranışımı.. Hangisiymiş ki? Bulabilirsen burda paylaşır mısın? (Tipik bir erkek, hemen unutan cinsinden..) :)

      Cinsiyetimin karışacağını hiç düşünmemiştim açıkçası. Header daki görsel ise bana erkek gibi geliyordu.

      Sen demende sakınca yok. ;)

      Sil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...