3 Mar 2013

EV BARK İŞLERİ

Bugünlerde inanılmaz yoğun geçiyor günlerim. Ne blog okuyabiliyorum, ne yazabiliyorum. Bilgisayar başına bile oturamıyorum ki bunları yapayım..

1-2 haftadan beri annem burda. Bodrum, Kuşadası, Didim taraflarından yazlık ev almayı planlıyorlar. Artık 20 seneden beri gittiğimiz kampta bütün yazı geçirme niyetinde değiller. Açıkçası artık ben de bütün yazı orda geçirmekten sıkılmaya başladım diyebilirim. Sonuçta çocukluk arkadaşlarım öğretmen olmadıklarından yaz tatiller kısıtlı. O yüzden yalnız başıma geçirmek zorunda kalıyorum. Yalnız da bir yere kadar...

Her neyse uzun uzun ev baktık, araştırıp soruşturduk. Birçok özelliği bir arada düşünerek nihayet bir sonuca erebildik. Tam rahatladık artık derken asıl iş ondan sonra çıktı. Evi Bodrum'da Yalıkavak beldesinde bir siteden aldılar. Bu kararı verirken (ben değil, ailem)  tabi çevreden bazı tepkiler geleceğini tahmin ediyorduk ki gelmeye de başladı. Kuşadası'nda bir akrabamız 'Neden Kuşadası'ndan almadınız. Burası daha güzel. DAha burdaki evlere tam bakmadınız. Ev nasıl? Hem şöyle kötü, böyle kötü....' gibilerinden bok atmaya başladı. Tabi daha alcaz böyle triper. Belki Didim'de yazlığı olan EEE'den de nasibimi alıcam.. Ama üzülmesini istemem. Kara yolundan oldukça uzun sürse de deniz yolundan 40-45 dakikada Didim'de kendisini bulabilecem.. ;)

Neyse ama ev güzel. Sİtenin kendine ait plajı var. Nezih bir site. Teknemizi bağlayacak yer de mevcut vs.. Ancak ev harabe. Zaten içi yapılı evleri almamız mümkün değil. Fiyatlar uçuk. Mümkün olsa bile ya yeri kötü oluyor ya da ev küçük oluyor ya da bi haltlar çıkıyor altından... İçi, dışı, kapı pencerece aklınıza ne geliyorsa herşeyi tekrardan yapılacak. Tabi bizim kafa basmaz bu işlere. Direkt oturturlar kazığa.. O yüzden bizim gibi saflar için artık şirketleşmiş bazı ekipler mevcut. Adamlara evinin anahtarını veriyorsun, istediklerini söylüyorsun. Onlar amelesiyle, işçisiyle vs... uğraşıp enson anahtar teslim veriyorlar. Süper dedik. Bir de kamptan bir tanıdığımız da 'Ben bu işi yaparım..' dedi ve işe burnunu soktu. Yapmayı düşündüğümüz değişiklikleri her 2 ekibe de anlattık. İkisi de bir fiyat söyleyecekler. Ama tabi ince hesaplar işin içinde. Her malzemenin ucuzu var, pahallısı var. Kalitelisi var, adisi var.. Hangisini alacağımızı biz seçeceğiz. İşin sıkıntısı şurada, biz eve yakın değiliz. Ha diyince gidemiyoruz. Ve site kararı gereği bütün tadilat en son Mayıs'ın sonunda bitmesi gerekiyor. Kısa zaman zarfında acil bir karara varıp işe koyulmamız lazım. İşin komik kısmını söyleyim mi size? Evin daha tapusunu bile almamışken biz bütün bu planları yaptık... haa bundan sonra bizim taraftan da onlar tarfından da cayma niyeti yok. Ama iş henüz daha bu aşamadayken bizim bu kadar acele davranmamaız gerekli mi gereksiz mi diye de düşünmüyor değilim. Tabi süreç boyunca yoğun bir telefon trafiği de mevcut. Babam (koordinatör) başta olmak üzere bütün gelişmelerden en ince detayına kadar dakika dakika haber vermemiz gerekiyor. Haber vermemiz yetmediği gibi işi yapanlarla da direkt bizzat kendisi telefonla bunu teyit ediyor. Adam titiz ya...

Bütün bunlar olurken bir de okul mevzuları var tabi. Okulda değişen birşey yok. Bebeler bu sıralar biraz canımı sıkmıyor değil. Havalar ısındığından bünye hızlı çalışıyor ve hormonlar dengesizleşiyor. Garip garip tripler görüyoruz artık yavaş yavaş. 2. dönemin ve havaların ısınmasından kaynaklanan bir rehavet görüyorum kendilerinde. Canımı sıkmıyor değil bunlar...

13 yorum:

  1. Yeni ev hayırlı olsun!! Ama malın var derdin var demişler. O evin işi şurası burası derken hiç bitmez. O trip olayı da her ailede, her yerde var. Kaçınılmaz bir şey. Her şeye rağmen yeni ev, yeni hatıralar, yeni mutluluklar demektir. Tekrar hayırlı olsun. ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle teşekkür ederim. Yazlık evden yatırım olmaz diye bir fikrim vardı. Bu, kesinleşmiş oldu.. :) Her yıl masraf, her yıl masraf. En kaliteli malzemeyi bile koysan nem, rutubet vs.. bir şekilde yıpranıyor malzemeler..

      Sil
  2. :)) Ya olsun hareketli geçsin günlerin, baya bir yorucu bir dönem anlaşılan senin için,sev o bebeleri sevgine ihtiyaçları var, yazın herkesin hormonları değişiyor hele ergenliklerinde de sayılırlar, kimisi de çocuk:)Ama olsun cıvıl cıvıl hepsi, ev olayınız da hayırlı olsun bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygılarında kusur oldukça onlara karşı olan güvenim gidiyor.

      Sil
    2. Sen de haklısın tabi bir öğretmensin sonuçta ve bu konuda bana yorum yapmak düşmez.

      Sil
    3. Ne demek laf düşmez? Olur mu hiç? Sen de yarın birgün çocuk sahibi olacak, çocuk yetiştireceksin. Bir veli olarak senin de görüşün önemli olacak böyle durumlarda. ;)

      Sil
  3. hayırlı uğurlu olsun yeni eviniz ve kolay gelsinnnn


    ergen tribi çok zor kardeşimden biliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşse daha zor.. Size de kolay gelsin. :)

      Sil
    2. sormayın sormayın çok zor

      Sil
  4. hayırlı olsun :) güzel yoğunluklar bunlar. yazın mis gibi sefasını süreceksin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Yolunuz Bodrum Yalıkavak'tan geçerse sizi de bekleriz.. :)

      Sil
  5. Öğretmenimmm! hayırlı olsun. Ne güzel, tatlı sıkıntılar bunlar. Çevremizdeki herkese kulağınızı kapatın. Kimisi gerçekten sizi düşündüğünden, kimisi hasetlikten kimisi çok bilmişlikten konuşur dururlar.

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...