8 Mar 2013

Atış serbest

Son zamanlarda insanın en tehlikeli zamanının lise zamanları olduğunu farkettim. Tam bir leyla oluyormuş insan o zamanlarında. Ya da bana gelen öğrenci öyle...

Bu kızı okulumuzun beden eğitimi hocasının tavsiyesiyle buldum. Kendisinin önceden badmintondan öğrenciymiş. Lise 3...Başladık derslere. Ama kızda hep bir telaş, hep bi yoğunluk.. 

Antremanım vardı, ödevimi yapamadım...
Bilmem ne sınavım vardı yapamadım...
Falanca proje kapsamında gezi var, okul beni götürüyor. Gitmek zorundayım 'Neden?' 'O projede heskes çıktı, beni zorla götürüyorlar.'
Hocam fotoğraf makinası alcam, hangisini önerirsiniz. 'Şimdi boşver sen fotoğrafıi çok vaktini alır..' 'Yok hocam, babam söz verdi, onu  alıcam, falanca gezide o fotoğrafları ben çekicem.'

Her şeyi yapmaya çalışan ama hiçbirşeyi adamakıllı yapamayan bir öğrencim. 
Bütün bunları geçtim. Kızda bi havalar, bir havalar. Daha karnesine matematiği 3 getirene kadar g.tü çatlarken olur olmadık laflar eder. Misal, okulundan bir öğretmeni 'Tarih öğretmenliğini düşünür müsün?' diye bir öneri getirmiş. Belli ki öğretmen çocuktaki ptansiyeli farketmiş. Kazanabileceği bölümü tahmin etmiş ve bir öneride bulunmş. Tamam tarih öğretmenliğinin ataması az olabilir olabilir, KPSS de sıkıntı yaşayabilirsin ama bu tepki de verilmez.
Hocam 4 yıl sizin gibi KPSS için kastıracağıma gider mağazalarda tezgahtar olarak çalışırım daha iyi..
Sen Boğaziçi İşletmeyi kazanacak puanı aldın da biz orayı yazma mı dedik? 
'Üniversite mezunu olup da 2500 liraya çalışaksam ne anlamı var üniversite okumamın?' cümlesini kurduran kim bunu merak ediyorum. Geçen haftaki dersten sonra da konuşmuştuk böyle. İşletme mezunu olur olmaz fabrikalarda müdür olup 10 milyarlık, 15 milyarlık maaşlı yerlerde çalışacağını düşünüyor.

Dinledim. Uzun zamandır hayatın sert tarafını suratının ortasına yememiş biri görmemiştim. Acıdım.  GEçen sefer hiçbirşey dememiştim. Bu sefer biraz biraz anlatmaya çalıştım, ama yok... Anadolu üniversitelerini küçümser, büyükşehir üniversitelerinde okumak için can atar. Ama o üniversitelerin de öyle her bölümünü de beğenmez, dil uzatır.

Bütün bunları geçin daha 1 tane bile deneme sınavına girip ne yaptığını gördükten sonra benim birşey anlatmama gerek kalmayacak sanıyorum. Arkadaş, insan önce bir boyunun ölçüsüne bakar değil mi? Ben atıyorum ama tutuyor mu bunlar diye bir bakınır etrafına...

Konuyla belki alakalı belki değil. Sonuçta ortak noktaları yok değil.. Ama sonuna kadar dinleyebilenin ellerinden öpüyorum. Saygılar... :))


15 yorum:

  1. 5.20'ye kadar dayanabildim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmen sabrına sahipsiniz diyebilirim, tebrikler. :)

      Sil
    2. ahahaa,formasyonum da olsaydı keşke:)))

      Sil
  2. bir de öğrencinle ilgili acaba kendini olduğundan farklı gösterme,kabul edilme,beğenilme çabası olabilir mi?

    YanıtlaSil
  3. Konunun uzmanı değilim, herşey olabilir. Ama bence kendisinin farkında değil gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  4. Gerizekalıya bak.

    Koray abi amma sabırlıymışsın o kız benim yanımda bir bir örecek tokat gibi çarparım la sen kimsin ki bu ara tafran kime diye?

    Deneme sınavına sokar, hatta açar 2012 ygssini çözdürür yapamadığı her soru için ayrı dalga geçirdim.

    Oha nasıl nefret ettim kızdan durduk yere :D ama hakketti dimi?

    Ay bi'de özel ders alıyorsun almasan neyse of :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heyy sakin ol.. :)
      Düşüncelerinde haklısın ama gençlere böyle yaklaşırsan hiçbirşey yaptıramazsın. Sabırlı olmak gerek. İnceden inceden damardan girmek gerek.

      Aslında senin dediğin gibi bi denemeye girdikten sonra pek birşey kalmaz geriye. Dünyanın kaç bucak olduğunu anlar kendisi.. :)

      Sil
  5. Tarih hocasına söylediği şeye çok sinirlendim. Suratının ortasına indirmek istiyorum ! Belki tanımadığım biri için biraz fazla kin beslemiş oluyorum ama o öyle bişey yaşamasını istiyorum ki o sözü söylediği an aklına gelsin de utansın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzgünüm ki aynı şeyi ben de diliyorum..

      Sil
  6. 7.22'ya kadar dayandim ondan sonra da Kadir Kirisci kimdir diye baktim. Kusura bakmasin da gay toplugunu sen sevsen ne olur, sevmesen ne olur? Gay toplulu, lezbiyen toplulugu da senin onlari sevmene kalmisti. Yazi ya, genclik nereye gidiyor, bu burnu kaf daginda olanlari kimler yetistiriyor. Ayrica kendi cabalari ile bir yerlere gelmeye calisan üniversite ögrencilerini begenmeyip ben gider tezgahtarlik yaparim diyenlere de anlam veremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dayanmışsın, tebrikler.. :)
      Lezbiyenlere neden bu kadar takmış anlamadım. Kendisi de lezbiyen gibi duyurdu aslında. Değilse bile koyu feminist olduğu çok açık.
      Gençlerin nereye gittiğini hiç bilmiyorum ama kesinlikle iyiye gitmiyor, bundan eminim...

      Sil
  7. öğrencinizin yaşadığı kafayı yaşamayı ne çok isterdim lakin gidip 'kpss kastırma' m gerekiyor. 2500 liraya çalışabilmek için.
    hayat ergene güzel tabi. bize de kpss'si ales'i

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok sen sakın o kafayı yaşama. Çünkü onun çok çekeceği var...

      Sil
  8. Tamam biz de bu dönemleri geçtik, ama biz değildik ya ya da ben ve benim çevremdekiler böyle değildi. Ailemizin zor durumda olduğunu bilip, onlara mahçup olmamak için dershaneye tekrar para vermemeleri için sabahlara kadar çalışırdık. Bilmiyorum yaşım çok büyük değil ama şimdiki gençler tuhaf belki ailelerin yetiştirme tarzından. Modern aile tablosu çizme düşüncesi var ya. Çocuk yokluğu bilecek ve yokluğu bilen çocuk her zaman daha başarılı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle doğru diyorsun. Çocuk dediğin yokluk nedir bilecek..

      Sil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...