24 Tem 2012

Tatil anılarım #2

DÜDEN ŞELALESİ - 11.07.2012

Karain mağarasından sonraki durağımız Düden Şelalesi'ydi. Navigasyonumuz sayesinde ara köy yollarını kullanarak 25 km lik yolculuğun ardından Düden'e vardık.

Piknik yapılabilecek bir mekan. Fakat biz piknik yapmadık. Karain'deki hararetimizi alan hoş bir serinliği vardı. Karain gibi bakımsız da değildi. Turistik hediyelik eşyalar, restorantlar ve çevre düzenlemesi oldukça başarılıydı.

Fiyatlara gelince restoranlar direkt geçirir diye tahmin ediyordum. Oysa ki normalmiş. Tabakta döner 14, köfte 12 gibi birşeydi. Lakin hiç tahmin etmediğimiz birşey (çıkış kapısında küçük bir tezgahta satılan) acurun tanesi 2 TL idi.. geçmiş olsun... :)


KURŞUNLLU ŞELALESİ - 11.07.2012

O günlki gezimiz halen daha bitmemişti. Amacımız doğal harikaları gezmekti. Tarihi yerler sıcakta pek çekilmeyeceğini düşünerekten etrafta başka serinlemeye uygun neresi var diye düşündüğümüzde aklımıza Kurşunlu Şelalesi gelmişti. Kurşunlu Şelalesi Düden'e göre daha doğal bakir kalmış bir yer gibi görünüyordu.Yeşili daha bol...

Şelaleyi gördükten sonra yürüyüş yolundan devam ettik. Tahmin ettiğimden uzun bir yoldu. Suyun gittiği yolun yanından devam edip üstünden bir köprüyle geçtikten sonra geri döndük.

İlk gün bu şekilde son buldu. Kurşunlu'dan sonraki durağımız tekrar Antalya Öğretmenevi arkasındaki Mandalin Oteliydi. Otel tahmin ettiğimden daha güzeldi. 1 gece kişi başı 40 TL temiz, güvenli...

Ertesi günkü planımız ise rafting... ;)

5 yorum:

  1. 11.07.2012 Tarihler bu yazının sonlanma şekli itibariyle "Ertesi günkü planımız ise rafting... ;)" Bugün tarih 14/8/2012 korkutucu biri yok mu? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, korkutucu değil. Sadece vakit bulamıyorum.. :(
      Ama söz, yarın yazacağım.. :))

      Sil
  2. navigasyon canımız ciğerimiz :)

    rafting mii vay be :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, navigasyonu İstanbul'dayken almak gerektiğini farkettik. Bu Sadece İstanbul'da yarar heralde. Daha sonra ordan ayrılınca kullanmam diyordum. Ama yanılmışım... :)

      Sil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...