24 Nis 2012

Sessiz sessiz mimlendik yine...

Sessiz Prenses mimlemiş. Diziler hakkında (nedense) 8 tane yazı yazmamı  istemiş. 8 tane çıkar mı bilmioyrum ama bi başlayalım bakalım...






1. Şuan takip ettiğim diziyi saymazsam hayatım boyunca düzenli olarak izlediğim tek izlediğim dizi Aşk-ı Memnu du dersem bana kızar mısınız? Biliyorum ki birçoğunuz bana kızacak. Ben de zaten hiçbirşey bulmuyordum o dizide. Bomboş, sadece sıkı bir aşk furyasını anlatıyordu. Bağlayıcı bir özelliği vardı. Bana hiçbirşey katmıyordu ama doğuda geçirdiğim dönemde psikolojime iyi geliyordu. 



2. Peki şuanda neyi takip ediyorum? Tabi ki YALAN DÜNYA... Ne buluyorum bu dizide? Tabi ki komedyaa... Bu dizide düşünme yok. Takip yok. Enson nerde kalmıştık derdi yok. Sadece gülme var. Sadece 1 sahnesi bile gülmene yeter. Anlık. 






3. İlk bölümlerde dikkatim çeken kişi Emir'di. O concon tavrı komikti. Yakışıklı, bakımlı ve zengin genç görüntüsüne de özenmiyor değildim. Tabi yanından geçmem mümkün değildi ama kaliteli giyinmek deyince aklıma o geliyordu o zamanlarda.






4. Farkettim ki zaman zaman Gürse Birsel her bölümde öne çıkacak olan karakteri değiştiriyordu. Devamlı değişken bir diziydi o bakımdan. Bir hafta Orçun'un idi ön plandayken (#öpüşelim mi?), diğer bölümde Çağatay'ın sesiyle opera dinliyor havasına giriyorduk. (#ilahi komedyaaaa)






5. En beğendiğim karaktere bir türlü karar veremedim. Ama müzikleri acaip aşarılı buluyorum. Zaten Nil Karaibrahimgil bu konuda tartışmasız çok iyi. Fakaaat, bütün dizi müziğini de bir kenara koyarsak aralarda çalan bas gitarların kime ait olduğunu da öğrensem çok mutlu olacağım.


6. Mim diziler hakkındaki yorumum olduğu için şunu da belirtmek istiyorum. Dizilerin insan yaşamına bu derece (Kurtar Vadisi gösterildikten sonraki gün herkesin Polat Alemdar taklidi yaparak gezmesi gibi..) etkilemesinden nefret ediyorum. Bu kadar kararkterimizin yerine oturmamasından rahatsız oluyorum.


7. İzlediğim her 2 dizi için de geçerli. Eş zamanlı olaraktan sosyal ortamlardan da diziyi takip etmek hoşuma gidiyor. Aşk-ı Memnu'yu izledikten sonra eksisozluk teki yorumları okumaya bayılırdım. Şimdi ise eş zamanlı olarak tweeter ı takip ediyorum.


8. Kore dizileri de iyidir... ;)




mimlenenler:
ofelya
Burcu
Gölgelik
Hayal Kahvem
Hayal Meyal
Vladimir
Ketchup



9 yorum:

  1. Allah'ım çok şükür ki mimlenmemişim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa, seni unutmuşum. Hemen ekliyorum, kusura bakma.. :(

      Sil
  2. Ben bin tane dizi izliyorum hangisini yazsam acaba? Sanırım en uyuz kapılanı yazacağım.:D
    Mim için teşekkürler, Yalan Dünya son 2 bölümdür benim de favorilerim arasında yerini aldı.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin dizikolik olduğunu bilmiyordum. Merak ediyorum cevaplarını..

      Sil
    2. İzlemediğim dizi yok ya, şu an da yayında olan herşeyi izliyorum sanırım. :D

      Sil
  3. sessiz sessiz ha :):) hahahaaa..güzel cevaplar:)

    YanıtlaSil
  4. Yalan dünya da ki Emir'in tavırlarını bizim şirkette ki bir arkadaşa çok benzetiyorum hatta ilk gördüğümde demek arkadaşının davranışlarının egemen olduğu bir toplu varmış ve Gülse Birsel bunu lanse etme gereksinimi duymuş. Gerçekten güzel bir yapım, eğlendiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tespitleri harika gerçekten. Bu konuda çok başarılı..

      Sil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...