30 May 2009

İldışı tayin çelişkisi

Dün ildışında tayin isteyen öğretmenlerin sonuçları belli oldu. Bundan bilmem kaç konu önce açtığım konulardan bir tanesinde tayin için açılan yerler hakkındaki üzüntümü dile getirmiştim. Gerçekten çok az yer açılmış. Burada 5. ve 7. yılını dolduran ev arkadaşlarım +1 yıl daha burda kaldılar. 7 yıllık Erdoğan hocanın yanına şu sıralar yaklaşılmıyor. Kendisi çok sinirli. Allah sabır versin diyorum kendisine. Çok zor bir durum gerçekten. :(

Yalnız atamalarda karşılaşılan çok çok enteresan bir durumlar var...

1- Samsun'nun Vezirköprü İlçesindeki Çekalan köyüne yapılan atamada 899 iş günü ile 255 puandan birisinin tayini olmuş. Neden çelişki?
Türkiye'de max yılda 30 puan alabilirsiniz. 899... yaklaşık 2-3 yıla tesabül ediyor. Hadi 3 diyelim. 3.30 dan max 90 puanı olması lazım... Peki nasıl oluyorda 255 puan görünüyor? Enteresan bir durum gerçekten. Araştırmak lazım...!


Bu durum anlaşılıp memurlar.net 'teki muhabbeti dönmeye başlayınca ertesi gün (yani bugün) tekrar bakıroum. Oradaki 899 iş günü bir bakıyorsun ki 3231'e çıkmış! Sahiden çok entersan...

2- Doğu hizmetini yapmak için rotasyona uğrayan birisi sabah baktığında Hakkari/Yüksekova görünürken. Saat 18:00'de baktığında Tokat'ın bilmem neresinde görünüyor.

Nasıl oluyor bunlar? Biri bana anlatsın lütfen. İçeride sinirden köpüren arkadaşıma yazık değil mi?

2 yorum:

  1. Tek cümle TORPİL..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Diyecek birşey bulamıyorum. Gönülleri nasıl rahat bilemiyorum.

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...