15 May 2009

+2 yıl...

Tamamen şans diyorum başka birşey değil...
Şimdi şöyle anlatayım... İlk atandığım tarihten 1 Ağustos 2009 tarihine kadar 2 yıl 5 ay 18 gün geçmiş bulunmakta. Fakat bu tarihler arasında askerliğimi de yaptığım için 6 ayımı çıkarıyoruz. Kalıyor geriye 1 yıl 11 ay 12 gün...

Kural gereği tam 2 yıl olsaydı eğer,
1. İliçinde herhangi bir yeri tercih yapabiliyordum. Fakat 12 gün yüzünden kaçırıyorum.
2. İl dışında eş değer bölgeleri tercih yapabiliyordum (2. 3. bölgeler veya 1. bölgelerin d ve e sınıfları; türkçesi kötü yerleri isteyebilecektim...) Fakat 12 gün yüzünden kaçırıyorum.

Şimdi ne mi olacak?
Bu sene zaten hiçbir yeri tercih etme hakkım yok. Seneye de 12 gün yüzünden iyi yerleri isteyemicem. (doğu hizmetimin bitmesine 12 gün kaldığı için) O da ondan sonraki 1 yıla ttekabül ediyor... Yani 3 yıllık doğu hizmeti 4,5 yılda bitmiş oluyor... :(

-----0-----0-----0-----0-----0-----0-----0-----0-----0-----0

Bütün bunların yanında bu sene doğu hizmeti çıkmış bir ilköğretim matematik öğretmeninin tercih edebileceği yerlere ulaştım. İnanılmaz ötesi güzel yerler. Benim bu veya buna benzer gibi yerleri tercih etme şansım 2 yıl sonra olacak. Acaba bu veya buna benzer yerler yine 2 yıl sonra açılır mı? Açılsa bile benim hizmet puanım oralara gitmeye yeter mi? "Sanmam ama sonuçta en azından seçme şansım oluyor işte..."

Peki 2 yıl sonra tercihlerde kötü yerler verilirse ne mi yaparım?
2+1=3 tür...

Toplamda: 5,5 yıl... (gençlik gittiiiiii.......)

12 yorum:

  1. Üzücü bir durum,12 gün yüzünden hayatınız nasıl değişti..
    Umutsuzluğa kapılmayın,ne olur olmaz 2 yıl sonra istediğiniz yere gidebilirsiniz..(sabırla bekleyin)Herşeyin hayırlısı olsun..İyi akşamlar..

    YanıtlaSil
  2. O zaman da "Puanım yetecek mi?" kaygısı sarıcak... :(

    YanıtlaSil
  3. Bence biraz rahatla abi bunları seneye düşünmeye vaktin olacak ama şu anda düşünmekten başka bir şey yapılamayacak gibi görünüyor en iyisi şimdiden takma derim be abi :/ 12 gün... :/

    YanıtlaSil
  4. Paylaştıkça, yazılarım okununca nedense değişen birşey olmuyor ama kendimi iyi hissediyorum.
    O yüzden sizleri ve blogumu çoook seviyorum.

    Teşekkürler arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  5. sevgili mehbup'un sayfasında gördüm +2 yıl, nedir derken, sizi tanıdım.. Çok güzel sayfan.. İçerikte etkileyici, içten.. Meslektaşız.. Yazılarınızda yaşadıklarınız tanıdık geldi:)) Aslında güzel zamanlarınız.. Sizi yoran konuları halletmen gerek.. Bu yaşta yorgunluğu yakıştıramadım:)) Sevgiyle kal öğretmenim..

    YanıtlaSil
  6. Blogumu beğendiğinize sevindim. Sizin bloğunuzu da inceledim. Sizinki daha derli toplu gibi. Konusu daha beli. Benimki biraz "kafama ne eserse..." gibi :))

    YanıtlaSil
  7. silkininiz ve kendinize geliniz. Bu ne karamsarlık ya! sıkıldıkça kapan odana vur gitarının tellerine...:)

    YanıtlaSil
  8. Desteğiniz için teşekkür ederim. Alıştım artık bu atama muhabbetlerine...

    YanıtlaSil
  9. madem oradasınız,madem eliniz kolunuz bağlı o halde oturup dert etmek pek bir işe yaramıyor. oradaki yıllarınızın kıymetini arttırmaya bakın.hiç bir şey yok burada demeyin,her yerin bir özelliği vardır,çoğunlukla içinde olduğumuzda sahip olduğumuzun değerini anlayamıyoruz. bir şeyler yapabilirsiniz,iyi düşünün. gitti gençlik dememeye bakın.siz zeki birisiniz çalıştırın kafayı. hayatta ne zaman ne olacağı belli olmaz,ben bugün antepi sevmiyorsam yarın da sevmeyeceğim demek değil bu.bugün gitmek isterim,yarın hayat bana öyle sürprizler yapar ki bu şehri her yerden daha çok severim,olamaz mı? olur.
    öss yıllarında bir dershaneden biyoloji hocam şöyle demişti" aklımda ne biyoloji okumak vardı,ne de okuduğum şehir.mutsuzdum ama bir gün karşıma birisi çıktı,hayatım değişti,şimdi onunla evliyim"
    antepti benim gibi sevmeyen bir hoca,burada okumuş,okul biter bitmez gideceğim buradan der dururmuş. okulun son günleri,mezuniyet yaklaşırken karşısına o çıkar ve şimdi anteptedir kendisi,evlidir ve mutludur.

    işte sana gerçek iki örnek.ben sadece aşk olayından örnek verdim ama bu başlka şeyler deolabilir.hayatta güzel çok şey var.pozitif bakın,elinizdekilerle yetinmeye ve kullanmaya bakın.
    sabırlar ve güzel günler dilerim size.

    YanıtlaSil
  10. Evet haklısın ivriz. Doğru diyorsun. Bulunduğum konumun kıymetini bilmem gerekir. Buna da şükür. Ama insanoğlu aç işte. Herzaman daha fazlasını istiyor. Ben de bazen işte böyle olabiliyorum. Şimdi daha iyiyim. 2 yıl burdayım. Yapaca birşey yok. Ama önemli olan bu 2 yılı nasıl geçiricem?

    YanıtlaSil
  11. deme gençlik gitti falan ya :(

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...