22 May 2013

Biri mezuniyet gecesi mi dedi?

Unutmadan, ertelemeden bu kez yazıyorum. Yoksa aynı şeyi yaparsam adresimi kaybedeceğim. Sayısız konu atladım. Yazcam yazcam diyorum, erteliyorum. Sonra düşünüyorum, hatırlayamıyorum. Veya hatırlasam birşey çıkmıyor, o gaz gidiyor...

8/B sınıfı... 2 yıl derslerine girdim. Zaman zaman beni yorsalarda (özellikle bu dönem olmakla beraber) şımarıklıkları beni şaşırtsa da yine de severim kendilerini. En azından şimdiye kadar karşıma çıkan sınıf profilleri içinde açıkara en iyileri bunlar diyebilirim.  Muhtemelen bir daha böylesini de görmem. Terbiyeleri ve başarılarına bakıldığında o kadar da olsun artık di mi?

Bugün yanlarıma geldiler. Mezuniyet gecesi istiyorlar. Geçen seneki mevzudan dolayı okul idaresi böyle olaylardan elini ayağını çekmiş durumda. (Bkz: Geçen seneki olay) Bu arada konunun başlığına bakın. 'vay başımıza gelenler' Neyin kafasındaymışım lan ben?

Çocuklar da tabi son seneleri falan istiyorlar. Malum olaylardan dolayı güvenli biryer olması gerekli. Okul bahçesi geçen seneki durumu oluşturduğundan babası asker olanlardan biri askeri gazino mudur artık nedir oralarda bir yerler ayarlamış. Ancak 'Başınızda bir sorumlu öğretmen olması şart. Okulun adıyla bunu düzenleyebilirsiniz.' falan demişler. Tabi müdürden olur alamayınca bu sefer öğretmenlere yanaşmaya başlamışlar. Bugün de benim yanıma geldiler. Düşününce çocuklar haklı. Onların hiçbir suçu yok. Bir de duyduğuma göre müdür hiçbir öğretmenin bu olaya dahil olmasını istemiyormuş. Ben önayak olsam müdürü karşıma alırım.

Düşünüyorum, müdüre kızıyorum. Ne de olsa güvenli biryer bulunmuş. Neden böyle birşeye ok demiyor anlamıyorum. ocuklara dediği şu. 'Ben size, siz istediniz diye bir gezi düzenledim. Siz de katılmadınız ve gezi iptal oldu. Beni rezil ettiniz vs..' falan demiş. Biraz bahane gibi geliyor bu bana neyse..

Bir yandan da düşünüyorum da geçen seneki olayda gizli kamera görüntülerini izleyip görüntülerde 6-7 kişinin bana dayak atarken 100 lerce vatandaşın koşa koşa kaçmasını görünce hak vermiyor da değilim...


dipnot: Davanın ilk duruşma tarihi aradan 11 ay geçtikten sonra belli oldu. 11 Eylül...
Her yavrum heyy adalete geeel...


11 yorum:

  1. Çok fena şey o yaşta çocuklar ciddi haksızlık olarak algılıyor böyle şeyleri.Siz de haklısınız olayın en büyük madurlarından biri. Çok değişik bir arada kalmak bu müdürün bahanesi alakasız bir alkollü yüzünden yok olan mezuniyet geceleri. Oy oy hep diyorum gene diyeyim öğretmenlik zor zanaat:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmenliki zor gerçekten. Onlar için herşeyi yaparsınız, bir defa 'hayır' dersiniz hepsi çöpe gider...

      Sil
  2. gerçekden çok riskli helede gecen seneyi okuyumca ben olsam sorumluluk almazdım sanırım dedim :) tekrar geçmiş olsun size iyi düşünün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorumluluk almadım. Alamam. Zaman artık öğretmeni kollayan, güven üzerine kurulu bir zaman değil...

      Sil
  3. Gercekten muallakta kalinacak bir durum. Bir yandan cocuklari anliyorum, bu onlarin ömürlerinde bir kere olacak bir sey, diger yandan da gecen seneki olayi simdi okudum, sanada hak veriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse ki müdür ikna oldu da tamam dedi. Biz arada kalmadık. :)

      Sil
  4. aklıma ortaokul mezuniyet kıyafetlerimi alıp, gitmediğim geldi.

    :)

    YanıtlaSil
  5. aaaa öğretmenim neler olmuş meğerse. ben yazının sonunda şok oldum.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mia çok zaman geçti üzerinden. Ama halen daha sizinirim geçmedi. İlk duruşmada ilk defa yüzleşicez. Umarım hırgür çıkmaz.

      YAzının neresinde şok olmuştun? Velilerin kaçışması mı seni şaşırttı?

      Sil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...