18 Haz 2012

Büyük buluşma

Bugün, 1 haftadır beklediğim ezeli sıkıntım olan dişçiyle randevum vardı. Kanal tedavisi umuduyla gittim. Uzun işimiz vardı. Küçük küçük renkli iğneleri diş köküne sokup sokup çıkaracaktı. Sıkıcıydı ama alışkındım.

Önce pimli olan dişimin kaplamasını çıkaracağını söyledi doktor. İçimden 'hahhaayyyy, orası en kolayı..' edasıyla onayladım. Sanki onaylamasam yapmayacak di mi.. :)

Lakin hesaba katmadığım birşey vardı. Dişime çivi gibi bir aleti dayadı ve ÇAAAT.... ÇAAAT....... ÇAAAATTT vuraaa vuraaaaa dişin kaplamasını yerinde söktü. Kaplama diyip geçmeyin. Bildiğin yapay diş. Diş yaaniii, yapay diş desem daha doğru olur. Kocaman birşey boğazıma kaçıyordu az kalsın. Hemen kapadım boğazımı, doktor tuttu aldı... Nefes nefese kaldım adeta. Noooluyoruz laaaaynnn oldum. Daha işin başındaydık. O küçük iğneleri aldı ve içine batırıp batırıp çıkardı..

Doktor bilgisayarının yanına gitti. Diş filmini inceledi ve hüzünlü bir sesle.. 'Dişi kaybetmişiz......'  Normal bir edeayla söylese eyvallah dicem de öyle bir hava kattı ki eleman.. Saki karnından bebeğini kaybeden anne gibi hissettim kendimi. Geldi yanıma... Dişime baktı tekrar.. 'Ayşe hanım müsait mi?' diye sordu yardımcısına. Yardımcı ameliyathanede olduğunu söyledi. Anladığım kadarıyla O'na sökmeden önce O'na danışacaktı. Ama çok geçti, O ameliyathanedeydi. Besmele çekerek uyuşturdu. Oldukça geniş bir alana boş miktarda dayadı uyuşturucuyu. Her iğneyi batırmasında besmele çekti. İçimden kemküm yapma da hadi bitir artık işini diyesim geldi, tabi diyemedim..

Uyuşturucu tabi biraz fazla verilince benim narin bedenim dayanamadı ve tansiyonu düştü. Hemen kolonya takviyesi, geriye yatırmalar falan.. Biraz bekledik. Tabi o sırada kafamın sağ tarafı felç hesabı uyuşuk hale geldi.

Yine besmele çekerek elindeki 'kerpeten' dicem şimdi olmıcak... Neyse kerpetenle kıtırdı dişime. 1 asılmayla TIK... Çıktı yerinden. Zaten küçücük birşey kalmış. 2 köklü bir diş. Biri simsiyahtı. Neyse biraz inceledik falan.. Sonra birşeyler yaptı. Kanamayı durduran birşey koydu. Azımı çalkamamı istedi. Azımı burnumu hissedemiyorken de ağız çalkalamak da çin işkencesi gibi arkadaş. Gerçi artık orada öyle bir hale geldim ki.. Ağzımdan burnumdan her türlü salya, sümük, bağ doku vs... Çıksa umursamıcam. Her tarafım kan ter içinde, bitik bir halde 100 kağıdı da bayılmışım. Ağzıma da kanama olmasın diye sargı bezi tepti. Onu 1 saat boyunca ısırcakmşım falan filan... Yani anlayacağınız ağzıma sıçıldı bugün. Şuanda sağ üstte 3. köpek dişim diye tarif edebileceğim dişim noksan. 

Yaz boyunca şuna benzeyen yaratığı sahil Akdeniz, Ege sahil şeridinde görürseniz korkup kaçmayın. Selam verin. Hatta besleyin, para verin. Çünkü O'nun benim olma ihtimalim yüksek.. :)

12 yorum:

  1. Profesyonel yorumlara bayılıyorum.. :)
    Bilmişlik yapmak istemem fakat protez diş, ya da implant.. artık her ne yerine gelirse gelsin gece ağrısı yapmayacağından her türlü gerçek dişim yerine geçer gözüyle görüyorum.
    Hazır doktor bulmuşken sorularımı sorayım.. :)

    İmplant yaptırmayı düşünüyorum. Fakat şuanda yara olduğunu söyledi doktor. Antibiyotik kullanıyorum. Muhtemelen malum yaradan ötürüdür... Şimdi doktor bana 3 hafta sonrasına randevu verdi. Fakat ben şimdi denizden çıkıp da dişçi, pardon diş hekimi koltuğuna oturmak zor geliyor. Şu işi Eylül'e ertelesek.... desem uygun mu olur yoksa küfreder gibi mi olur? Ben bilemedim, size sorayım dedim. Cevap alamazsam burdaki doktora artık yarın telefonla sorarız...

    Ayrıca aynı ilde olsak emin ol senin yanına gelirdim.. Hem bir blog arkadaşımla da tanışma fırsatı bulmuş olurdum. :))

    YanıtlaSil
  2. Geçmişş olsun yaa :/ Diş mevzusu sıkıntılı. Aklıma geldi, benim de bi dolgu yaptırmam lazım. Zaman bulabilirsem gidecem ama ahh :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sakın sakın ihmal etme.. Sen ihmal ettikçe yara gitgide büyüyor. Sen yine şanslısın ki dolgu yaptırman gerektiğini görebiliyor, hissedebiliyorsun. Benim çoğu dişim dolguyla kurtarılmayacak noktaya geldikten sonra kanal tedavisinde son buluyor.. :(

      Sil
  3. ayyy inanmıyorum geçmiş olsuuunnn!

    kanal tedavisi derken diş çekmelere kadar gitmişiz desene :(

    cidden o şekilde ağız çalkalamak çok zor çünkü hissedemiyosun bi şeyler yapıyosun filan :)

    yazın nerde köpek dişi eksik biri var orda ben varım :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sıkıntısını şmididen hissediyorum. Bütün yazı nasıl geçireceğim bilmiyorum. Yapay dişimi şimdiden merakla bekler oldum... :(

      Sil
  4. Diş işlerinden çok tırsarım, hatta ben de bir kolonyalandım geldiri geldim yorum yazmaya. Geçmiş olsun ya..
    Görsel süper bu arada. Konuya cuk oturmuş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar etkiledim mi yaa yazımda.. :))
      Neyse size de geçmiş olsun. Umarım çok baş döndürmemişimdir.

      Sil
  5. Diş ağrısı kabir azaplarından dünyada tek olanmış. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Şimdi dişim yok, ama mutluyum.. :)

      Sil
  6. Dişçi deme bana acayip korkarım..Fotodaki adam sevimli yaa:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dişçiden korkuyorsan demek ki yeteri kadar diş ağrısı çekmemişsin demektir.. :)

      Sil
  7. bende geçen hafta gittim dişçiye kurtuldum o be doya doya çiğnemek çok güzel bir duyguymuş:)

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...