17 Nis 2011

Evrensel Çekim Yasası

Size de oluyor mu?  Bir şeyi çok istediğinizde, devamlı onu düşündüğünüde, aklınıza o geldiğinde heyecanlandığınızda o istediğiniz şeyin birgün gerçekleştiğini hiç şahit oldunuz mu? Evet... Öyle birşey varmış. Çok yakın bir arkadaşım devamlı aylardır bunu anlatıyor. "Evet, böyle birşey var... Eğer birşeyi çok istersen o şey birgün mutlaka olur..." diyor. Bu, bana bir dine inanmak, veya ne bileyim, tesadüfen meydana gelen bazı olayları bir kalıba sokmaya çalışmak gibi birşey geliyor.



Dün yine yaşadık benzer bir diyaloğu. Nevizade'de otururken devamlı içimden buradan bir tanıdık geçsin. Uzun zamandır görmediğim bir arkadaşım olsun vs vs... derken yaklaşık 2 yıl önce (ya da bilemedin 3 yıl...) Muş / Malazgirt'te birlikte çalıştığımız öğretmen arkadaşımı gördim. O benden önce gelmişti İstanbul'a ve ilk defa tesadüfen denk geldik. Burdan açıldı yine konu. Ben içimden çok geçirdiğim için bu olmuş. Eğer geçirmeseymişim olmazmış.

Bunun adına "iyi niyet" denildiğini de duydum. Bana göre tamamen tesadüf. Gerçekleşme ihtimali düşük olan bazı olayları belli bir kalıba sokma çabası. Aynı mucizelere inanmak gibi birşey...

Bir de ismi çok enteresan. "Evrensel Çekim Yasası"... Ne zaman yasa oldu? Ayrıca bu isim altında Newton'un  evrensel çekim yasası var ki bu olay tamamen birbirinden farklı. "Cisimler, birbirlerini kütleleriyle doğru, uzaklığın karesiyle teres orantılı olacak şekilde birbirlerini çekerler. Bu çekim kuvvetine evrensel çekim yasası denir." uzaktan bakıldığında bizim yasayı andırıyor. Ama bu, aynı ismi kullanmasını gerektirmez.

5 yorum:

  1. Bize çok uzak şeyler değil aslında
    Bkz.
    Bir şeyi kırk kere söylersen olur
    Olmaz olmaz deme olmaz olur
    Kalbi temiz olmak
    Altıncı hissi güçlü olmak gibi :)

    Ne kadar alakalı olduğu tartışılır tabiki ancak insanın bilinmezlik sırları içerisinde bu denizde bir kum tanesi bana göre

    YanıtlaSil
  2. Ben bir şeyi çok istersem ve bu isteğimi bir şekilde birileri ile paylaşmışsam asla ve asla gerçekleşmiyor. O yüzden artık isteklerimi kimse ile paylaşmıyorum. Gerçekleşirse söylüyorum.

    YanıtlaSil
  3. @ Sair Degilim: "Ne kadar alakalı olduğu tartışılır tabiki ancak insanın bilinmezlik sırları içerisinde bu denizde bir kum tanesi bana göre" ;) kesinlikle katılıyorum. bilmediğimiz o kadar çok şey var ki. Bunun üzerine birşey söylemek isterdim ama konu çok dağılacak.. :))

    @ Vladimir: Evet, bazen insanlar sorar neyi istiyorsun diye. Düşünürsün, uzun uzun bakarsın bir noktaya kitlenirsin. Biri bozar, "neyin var?" diye. Belki çok istediğin birşey hayal ediyorsundur o sırada, ama söyleyemezsin. Sadece içinde yaşarsın onu. Onun tadı da bir başka olur sahiden.. :))

    YanıtlaSil
  4. Bence de tamamen tesadüf. Bir de bir söz vardır: "İstemek başarmanın yarısıdır." diye ama sanırım o farklı bir konu :)

    YanıtlaSil
  5. @ Türker: Seninle anlaşıcaz Türker.. ;)

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...