25 Nis 2011

Başarısız bir çalışmanın vermiş olduğu vazgeçilmez haz




Bazı insanlar vardır ki istedikleri kadar işten kaçsınlar, yine de gider bulaşırlar işe güce.

Bugün Proje Geliştirme Seminer'ine zorla katıldığı her halinden belli olan 1-2 kişi vardı. Eğitimi veren kişi grup çalışması yapacağımızı söyledi. Bir konu alanında uzmansam başkalarının acemi düşüncelerini dinlemek beni gerer. Yok uzman değil hiçbir fikrim de yoksa, başkasının başarısına ortak olmayı sevmem. Zaten uzman olmadığım bir konuda çok fikir beyanında da bulunmam ben. Burdan şu sonucu çıkarabiliriz: ben grup çalışmasını oldum olası sevmemişimdir...

Zorla gelenlerin karakterinde fikir beyan etme merakı varsa istedikleri kadar uzakta kalsınlar yine de ön cephede yer alacaklardır ki nitekimde buğunkü grup çalışmasında aynı grupta olduğumuz zorla gelen arkadaşlar böyle bir performans sergiledi. Son, döküntü elemanlar olarak bizler, son grubu oluşturduk. Bundan şikayetçi değilim. Ne de olsa konunun uzmanı değilim. Bu konuda da iddialı ve hırslı değilim. Projenin konusunu belirlemek için bir problem bulmak gerekir -bilirsiniz- Problemi bulana kadar deveye hendek atlattık.

- Ne olsun? 
- Nasıl olsun? 
- Yok, onu  tanımlayamadık.
- Neymiş olumsuz cümle olacakmış? 
- Kardeşim anla olarak mı olumsuz yoksa dilbilgisi olarak mı olumsuz?
- O kadar detaylı düşünme..

Son oluşturulan grup olarak yine biz, son olarak çalışmayı bitiren gruptuk. Bakalım yarın da aynı başarısız performansı yarın da sürdürebilecek miyiz? 
Üzülmemek gerek bu durumlarda. Ne de olsa istikrar hepsinden daha önemlidir.. ;)

NOT: Buarada seminere başörtüsüyle katılım gerekçesiyle benim de kot pantolonla gelmemde bir sakınca yoktur umarım...!

2 yorum:

  1. Haz mıdır? Hırs mıdır? bunu değerlendirmek iyi bir karara varmak gerekir diye düşünüyorum. Biraz kendi karakterimden kaynaklandığı için yorum yazma cesaretinde bulunarak yazmak istedim. Hırs kontrollü olabilir mi? Olursa fırsata dönüşebilir mi? Önemli bir konu bana göre haz olarak hiç durumu değerlendirmedim. Benim açımdan bu durum pek zevk verici değildir sonuca ulaşmadığı sürece onun için diyebileceğim hırs kontrolü önemlidir. Abartıldığında kazanç sağlasada ardında bıraktığı darmadağın bir geçmişi toplamanız oldukça vaktiniz alacaktır.

    YanıtlaSil
  2. @ Sair Degilim: Haklısınız.. Hırs veya Haz olup olmaması konusunda tam karar vermek önemli. Bu kişiden kişiye veya uğraşının kişinin ilgisini ne derece çekip çekmediğine bağlı olarak değişebilen bir meseledir. İşte bu noktada haz mıdır, yoksa hırs mıdır, o zaman karar verilebilir.

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...