9 May 2013

Okulda meydana gelen sıcak gelişmeler

Okulumuzda çok kötü şeyler yaşamıyor son zamanlarda. Anlatmadan geçemeyeceğim...

Artık bu yaştan sonra (zaten bugün de 31ime girmiş bulunmaktayım..) böyle olaylardan ders çıkarcak durumum yok. İhtiyacım da yok. Direkt beni alaadar etmedikçe sinirlenmem de. Tamamen ben olayı espiri konusu olarak YERİNDE bunu kullanır ve dersime kaçarım.. :)

Şimdi olay şöyle gelişir... 2 bekar çiftimiz bu sene başında birbirlerine yaklaşırlar. İkisinin de önceki evliliklerinden kalan birer çocukları da var. (Önemli değil..) Ancak bu arkadaşlar kendilerini okul personelinden öyle bir soyutlarlar ki... Ne bir ortama girme, ne muhabbetlere katılma. Hak getire derler ya... Ne demekse artık... :P

Hele erkek olan tam bir gerzekalı. Sen selam verirsen o verir. Onu da zorla verir. Vermezsen hiç sallamaz. Diğeri biraz daha muhabbettir ancak fena cazgırdır. Tabi bu durumu biz erkek öğretmenler pek fazla sallamayız. Çünkü erkeğin kimyası bellidir arkadaş. Konuşur birşeyler. Geyiğini yapar, güler eğlenir geçer. Ardında artniyet aramazlar.

Geçtiğimiz günler de bu arkadaşlar nişan yaptıklarına dair bir haber çıktı. Hatta biz (erkekler olarak) vayy be gidip tebrik edelim vs dedik. Hepimiz ayrı ayrı çıkıştırdığımız bir köşede 'Hayırlı olsun hocam, çok sevindik vs...' dedik. Onlar da son derece sıcak bir şekilde teşekkürlerini vs ilettiler. Okulumuzda da şöyle bir mevzu vardır. Yeni evlenen, çocuğu olan veya ev alan kişiler için para toplanır. Onlar için de toplanılmıştı. 

Salı günü benim dersim olmadığı için okulum yoktu. O gün de olaylar patlamış. Meğer ki daha sonra onların nişanlanmadıkları haberleri vs  çıkmış. Birşeyler olmuş. (Bakın net konuşamıyorum, çünkü halen bu aradaki mevzuları tam olarak açıklayabilen bir erkek yok. Bayanlara ad sorcak cesaret yok.. :) Bu çift arkadaşlardan bayan olan müdüre çıkıp 'Hocam diğer öğretmenler bizim hakkımızda dedikodu yapıyorlar. Bütün teneffüste bayan hocalar mutfakta (öğretmenler odası yerine böyle bir mekan var bizde: mutfak) olturup bizim hakkımızd konuşuyorlar falan demiş. Müdür de sinirlenmiş. Herkesi toplamış. Bıdı bıdı birşeyler demiş. Arkadaşlar dedikodu yapmayalım vs gibilerinden söylemiş. Tabi bunun altında kalmayan diğer bayan hocalar da onlara cephe alarak 'vay efendim biz dedikodu mu yapıyoruz cart curt....'

Yani arkadaşlar kısacası şu... Bayan hocaların dedikodu yapmadıklarını söyleyemem. Ancak bir insan kendini bu derece ortamdan soğutursa o kişi hakkında taş olsa konuşulur. Sonuçta aralarında ne geçtiğini, ayrı birlikte eve geçtiklerini kulaktan dolma bilgilerle insanlar öğreniyorlarsa mesaklarını gidermek isteyeceklerdeir. E bu da ister istemez dedikoduyu doğuracaktır. Ama sen adam gibi ortama girip durumu anlatsan kimse arkadandan sallamayacaktır. Dün ve bugün de elemanlar rapor almışlar ve okula gelmemişler. Çok da tın.... Okulun mnakoyup gittiler. Müdür feci gergin. Açık nokta arama derdine düşmüş durumda. Benim durumum ortada. dersime girip çıkan, Recep'le fotoğraftan öteye geçmeyen muhabbetimi, diğerleriyle de tamemen geyik ortamını eksik etmeyen bir tip. 

Bayanlar ise şu durumda:
Hergün konuştukları konuların listesini tutup mutfak masasının üstüne bırakmaya başlamışlar.. ÇOOOOK GÜLDÜM, Geberdim hatta gülmekten.. :)

14 yorum:

  1. Mutlu yıllar öncelikle :)

    insanlar bir ortama girmiyorlar ya da kendi durumlarına netlik getirmiyorlar diye dedikodu haklı görülmemeli bence, sonuçta bu onların hayatı ve tercihleri, basit bir konu da olsa demekki paylaşmk istememişler. :)
    Neyse, neticede dedikodunun önüne geçilmeyeceği de ortada, müdüre gidecek kadar da bi konu yokmuş, komik olaylar uzaktan bakıp sırıtmalık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru diyorsunuz. Tam karşıdan bakıp gülmelik.. :)

      Sil
  2. Hahahahah bayanların durumuna koptum. Ben de bir öğretmen adayıyım hatta bugün öğretmenler odasına ilk kez "öğrencilik" dışında bir rolle girdim bugün. Hiç umduğum gibi değilmiş :p Ne muhabbetler dönüyor ya böyle? Enteresan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa sorma.. Biliyorum ki, bizim okul yine ortalamalar içinde yine iyisi.. Bundan önceki okullarımda ne muhabbetler olurdu yaa düşünüyorum da...

      Buarada umarım sen de en kısa zamanda güzel bir okula tayin olursun. Kolay gelsin...

      Sil
    2. Sinava seneye gireceğim. Cok tesekkur ediyorum

      Sil
  3. Bayanların durumuna katıla katıla güldüm şu an. Bak; ''Ahahahahahahahahahahaha!''

    :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten 2 ihtimal var. Okuldakilerin %80 ni dert yanıyor, sıkıntısını çekiyor. Geri kalan %20 si gülüyor. İkisi de uç noktada. %20 lik dilimde ve şanslı olduğumu düşünüyorum... :)

      Sil
  4. Ben ortaokuldayken hocalarımın da öğretmenler odasında mutfağı vardı, sigara içilirdi hatta o zaman.

    Ateş olmayan yerden duman çıkar mı demek istedim, teşekkürü kabul ediyorsun olay niye çıkarıyorsun :D insanları anlamak güç.


    Bu arada iyiki doğdun :) huzurlu yaşlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi artık sigara diye birşey yok. Mutfak olayı çok iyi. Çay içmek ve öğle aralarında yemek yemek için güzel bir ortam oluyor.

      İyi dileklerin için teşekkür ederim.. :)

      Sil
  5. çok komik ama bu hahaha cidden harika fikir ama :)) kadınlar işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadınların hayalgücüne hayranım.. :)

      Sil
    2. kesinlikle ben bile korkuyorum bazen kendimden :))

      Sil
  6. Olaylar olaylar olaylar. Sende benim gibi Mayis cocugmuyssun. Iyiki dogdun

    YanıtlaSil
  7. ooooy oy yazının sonunda ben de koptum gülmekten, kadın milleti(yani hemcinslerim) tavır yapacağı zaman öyle yaratıcı oluyor ki =) Bu arada nice mutlu yıllar.

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...