2 Şub 2013

TCA peeling gelişmeleri

Yüzümdeki sivilce izleri, güneş lekeleri ve gözaltı morluklarım... Tarih boyunca bunlar hep sevdiklerimi rahatsız etmiş bulunmakta. Önce annem kafayı takmıştı. Her yanına gittiğimde bulduğu değişik formülleri üzerimde denerdi. Tabi hepsi hüsranla sonuçlandı. Sonra eşim çıktı. Bu kez o denedi. Kimyasal peeling, kremler vs.... Şimdi ise TCA peeling diye birşey deniyoruz. Yüz soyma diye birşey. %15 lik asitten oluşan bir maddeyi yüzünüze sürüyorsunuz, yüzünüz deli gibi yanıyor ve ardından bol suyla yıkıyorsunuz.

Deneyelim mi, deneyelim dedik ve aldık 1 şişe. %20 liği, %25 liği de vardı ama biz %15 yeterli olacağını düşündük. Denedik. Ne de olsa doktorun söylediği %40 lık laktik asitten oluşan kimyasal peelingin acısını yaşamış biriydim. Heralde o kadar yakmaz diye düşündüm ama yanılmışım. Deli gibi yaktı. Hatta uygulama sırasında az kalsın gözüme kaçıyordu. Zor kurtardım gözümü. İlk katı sürdükten sonra 2. kat sürülüyor, ardından 1 dakika bekledikten sonra yüz yıkanıyor. Bu uygulamayı yaptım. Aynaya baktığımda şok olmuş durumdaydım. Yüzüm sanki su toplamış gibiydi. Yüzüm kabarmış ve bembeyaz olmuştu. Tırstık. Sonradan internetten öğrendiğimiz bilgiler ve yorumlara bakılınca bunun normal olduğunu anladık. Fesleğen kremini de sürdükten sonra yanma hissi 2-3 saat sonra geçti. Bu işlemler bu haftaiçi Pazartesi günü yapılmıştı. Ondan sonra soyulmayı bekledik. Salı günü birşey olmadı. Ama yüzümde hala bi gariplik, bi gerginlik sanki yüzünüze maske uygulamışsınız da yıkamadan bekliyormuşunuz hissi vardı. Çarşamba günü dışarı çıkamayacak durumdaydım. Yüzüm soyulmaya başlamıştı. Perşembe günü de soyulma hızla devam etti. Bugün azaldı. Artık soyulduğunu farketmek için yüzüme oldukça yakından bakılması gerekiyordu. Tabi bu süre zarfı içinde sakallarım çıkmıştı. Kural gereği sakal traşı olmamam gerekiyordu veya herhangi bir sabun, jel vs kullanmamalıydım. Ayrıca güneş ışından da korunmalıydım. O yüzden bunu uygulamam için bu mevsim sonra derece uygundu. Bugün Cumartesi artık rahat hissediyordum kendimi. Ama halen daha soyulmalar yavaş yavaş devam ediyor. Zaten 1 hafta boyunca sürer bunlar deniyordu. Pazartesi'ye kadar bekleyeceğim sakallarımı kesmek için. 

Salı gün de ailemin yanına gideceğiz. Babam bilmiyor gideceğimizi. Ona büyük bir sürpriz yapıyoruz. Kendisi inanılmaz duygusal. Uzun zamandan bu yana her telefon görüşmemizde (HER GÜN mutlaka konuşuruz) bizleri çok özlediğini devamlı söylüyor. Biz de ona bir sürpriz yaparak onun yanına gideceğiz. Gideceğimizi söylememek sanki ona ızdırap çektiriyormuş gibi de geliyordu... :)


10 yorum:

  1. Umarım işe yarar da güzelliğine kavuşursun yaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. 30 umdan sonra kendime bakmaya başladım.
      Biraz geç oldu, ama olsun artık.. :)

      Sil
  2. iyi ki kötü birşey olmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ama çok araştırdık. 1 tane bile kötü bir yorum okumamıştık.

      Sil
  3. asitli şeyleri uygulamak ne kadar doğru cildinize o acıya deger umarım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, değdi değdi. Bugün sakallarımı kestikm. Alttan tertemiz tapateze cildim çıktı meydana.. :)

      Sil
  4. Merhaba acaba yapilmadan once sakallari kesmek zorunda miyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir fikrim yok. Ama ben kestim.. Deri dökülürken sakalların arasında kalmaz. Daha iyi olur..

      Sil
  5. Merhaba acaba yapilmadan once sakallari kesmek zorunda miyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakallarınız kesmeniz daha iyi olacaktır etki için

      http://kimyasalpeeling.sanalpazar.com/dukkan/-dogal-Urun-__u837474

      Sil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...