20 Oca 2011

Aldatan bir erkeğin öyküsü

Teori: Evliliği sex yaşantısı olarak görenler, evlendiklerinden bir süre sonra eşlerini aldatırlar...
Aldatan bir adam görüğümüzde hani deriz ya "O kadında ne buluyor? Gül gibi hatunu nasıl bırakıp da o kadınla beraber olabiliyor?" diye... Anlam veremeyiz?!
Cevabı çok basit... O Gül gibi Hatuna berber olmak için evlenmiştir. Sığ düşünerek aklı belinden yukarı çıkamamıştır. Kalbi atacak kadar heyecan vermeiştir hiçbir zaman... Evlendiğinde ise artık amacına ulaşmıştır. Gül gibi Hatun artık O'nundur... Kaybedeceği birşey yoktur. Zamanla yaşanan özel anlar sıradanlaşır ve seyrekleşir... Artık onunla beraber olmak yemek yemek gibidir. O Gül gibi Hatun'a baktığında artık O'nda birşey bulamıyordur. Boşluklar oluşur kafasında. O boşluklar başka kadınlarla doldurulur. İstediği kadar çirkin bir kadın bile olsa farklı bir tendir onun için.. Heyecanlıdır... Yaşanan gizli, kaçamaklar iki taraf için büyük sırlardır... Herşey açığa çıktığında ise dışarıdan bakan bizler işte o soruyu sorarız:
"O kadında ne buluyor? Gül gibi hatunu nasıl bırakıp da o kadınla beraber olabiliyor?"
Aldatan bütün erkeklerin yaşantısı bu değildir. Aldatmanın başka nedenleri vardır elbet.
Lakin benim sunduğum tez sadece tek taraflı şart durumudur.
Yani evliliği sex yaşantısı olarak görüyorsa, evlendiklerinden bir süre sonra eşlerini aldatırlar...
Her evlendiklerinden bir süre sonra aldatanlar, evliliği sex yaşantısı olarak görmüyor olabilirler...
Ayrıca buraki şahısların cinsiyetleri ters yönde de ilerleyebilirler. Aldatmak erkeklere mahsus değildir...

9 yorum:

  1. merak ettiğim bir kaç şey var;

    seni bu yazıyı yazmaya iten sebep nedir?

    sevgilisini evliliğe ikna etmek için bu gerçekleri anlatmak... aslında böyle gerçekler var ama ben böyle değilim fikrini, sevgilinin zihnine yerleştirmek belki bir sebeptir...

    ya da

    sevgilinin aldatma potansiyelini düşünüp dur ben evlenmeden önce bir ihtar çekeyim, ne de olsa artık bayanlar da aldatıyor..

    hayatı,insanları ve birçok şeyi anlamlandırmakta zorluk çektiğimiz şu çağda evlilik içindeki seksin yaşamını mı çözümleyeceğiz yoksa aldatma olmayacağının garantisini mi vereceğiz ?

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle takibiniz için teşekkür ederim Duygu hanım..

    Blogumdaki yazılarımın bir kısmı yaşanmış olayları anlatmakla, bir kısmını benim yaşamış olduğum anıları anlatmakla, bir kısmı da düşünsel olayları kapsamakta..

    Şimdiye kadar kendime "Neden bu konu?" diye hiç düşünmedim. Sadece neden düşünüyoruz? Kim demiş bilmiyorum ama "İnsanlar, düşünen hayvanlardır.." demiş birileri.. Ben de düşünüyorum sadece.. Belli bir amacım yok. Ne burdan kimseye mesaj verme kaygısı içindeyim, ne de birilerini birşeylere ikna etme çabasında..

    İkincisine gelince, yazılarımda kesin ifadeler kullanmamak için elimden geleni yaparım. Kanımca sadece kimsenin aldatmayacağı değil, hayatta hiçbirşeyin garantisi verilemez. Bu konu sadece benim nacizane bir teorimdir. Çürütülmeye de açıktır... ;)

    YanıtlaSil
  3. hiç önemli değil her zaman zevkle takip ediyorum 1iyokmu Bey :)

    sizin bu naçizane teoriniz ilişkilere yeni bir boyut getirir umarım...

    saygılarımla ....

    YanıtlaSil
  4. Benden başkası ile nasıl yatar sorusunu soracak hale gelmemesi için bir insanın partneri/eşi ile uyumlu ve mutlu bir cinsel yaşamı paylaşmalıdır. Birbirlerine yetebilmelilerdir. Biri seksi sevip diğeri o derece hoşlanmıyorsa (sebebi ne oılursa olsun) istekli olan cinsel ihtiyaçlarını elbette başka birileri ile gidermeye kalkışacaktır. A adam aldatttı gül gibi kadını da durduk yere olmuyor bu. Eşlerde biri diğerini tatmin edemiyorsa kaçınılmaz bence.

    YanıtlaSil
  5. @ Vladimir: Şimdi bu yorumundan aldatmanın haklı yanını çıakrtabiliriz. Ama insan kendi iç dünyasında bazı seçimler yapmak gerekli. Buna değer mi gerçekten? Bir anlık (aslında çok da özel olmayan) bir paylaşım için hayatını paylaşmak istediğin insanı kaybetmeyi değer mi?

    YanıtlaSil
  6. bence erkeğin aldatma olayının temeli çok eskiye dayanıyor.
    tarihe baktığımızda kadın senin malındır ve sen onun üzerinde hak sahibisin onun sahibisindir. sen onu aldatsanda o sana boyun eğer kabullenir.
    hal böyle olunca erkek kendinde aldatmayı hak olarak görebiliyor..

    YanıtlaSil
  7. @ Aydın Gökhan: Değişik bir bakış açısı ve bu fikrine ben de katılmıyor değilim. İslam dini bile çokeşliliği savunuyorsa, bu durum çok normal gibi görünüyor...

    YanıtlaSil
  8. Dinimizi yanlis anlamayalim lutfen. Islam dini cokesliligi kabul etse bile bunun yerine getirilmesi ZOR olan sartlari vardir. bir erkek istedigi gibi karisini kisancliktan catlatabilmesi icin deil..:) birkere, eger bir erkek kuma getirecekse, haniminin bunu kabul etmesi lazim, yoksa nikah kabul olmuyor, is zinaya donusuyor :)

    aldatmak dinimizden gelmior..insanlarin egosunu tatmin etme duygusundan..daha dogrusu seytana kulak verme diyelim :)

    YanıtlaSil
  9. @ Adsız: Yani diyorsunuz ki İslam dini çokeşliliği savunuyor ve bu günümüzde de uygulanabilir birşey mi?
    -ki bu sadece bir erkeğin birden fazla kadınla evli kalması duruu şekilnde olabiliyor. Bir kadnının birden fazla erkekle beraber olması olası bir durum değil.

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...