25 Oca 2009

Hareket etmek lazım

Halen aleyhimize geçip gitmekte olan zamanın farkında değiliz. Zamanın geçmesini istesek de şimdiden biliyorum ki öyle birgün gelecek ki pişman olacağız. Geri dönülmesi imkansız olan tek şeyi isteyeceğiz. Zoru başarıp, imkansızın zaman alması gibi birşey değil. O da imkansız birşey...

Anlatılması gereken belki çok şey var birilerine. Onlar da belki bekliyorlar bunu senden, belki de farkında değiller senin sayende olacağını. Ama biran önce gelmesini bekliyorlar. Zamanı hızlandırmak imkansız, ama istediğin şeyleri şimdi yapmak belki mümkün olabilir.

Çekiniyorum bazen yanlış anlaşılmaktan. Belki kendisine söylemesem herşey daha güzel gidecek. Ama işte o zaman Doğan Cüceloğlu'nun tabiriyle bitmemiş bir iş olacak. Kaybedeceğim birşey yok mantığıyla hareket etmemek lazım bazen. Geriye dönüp baktığında kimseyi göremeyebilirsin. Dikkat etmek bilinçli hareket etmek lazım...

"Belki o çok yakınlarımda. Belki hergün onu düşünüyorum." Bu şekilde düşününce insan heyecanlanıyor. arıyor, buluyor, ama o da yanlış oluyor. Sonra 1 tane daha gidiyor... Oysa ki iyi düşünüp doğru kararlar vermek lazım. Biraz sağlıklı düşünüp ona göre hareket etmek lazım. Yoksa gerçekten dedikleri gibiymiş. Kendimize zarar veriyoruz. Hadi kendimi geç, çevremize zarr veriyoruz. İşte buna hakkımız yok!

1 yorum:

  1. hımm görüyorum ki kafalar karışmış... yaşam yaşayacaklarımızdan / yaşamak istemediklerimizden kaçmakla olmuyor ki; kaçsan da göçsen de yaşıyorsun bazen önüne geleni. tekrara düşmeden, aynı yanılgıları aynı yollardan bulmadan güzel ve cesur başlangıçlar diliyorum sana..)

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...