10 Eki 2007

İlginç cevap


6. sınıflarda ödev kontrolü yaparken ilginç birşey karşıma çıktı. Ödev matematik olmasına rağmen tam 1 sayfa düz yazı şeklinde bir ödev gösteren bir öğrencime denk geldim. Soruları ve verdiği cevapları sizinlke paylaşmak istiyorum.


Scanner olmadığı için sayfayı direkt gösteremiyorum...

ALIŞTIRMALAR
1. Sınıfımızdaki öğrencilerin hangi aylarda doğduklarını belirlemek için bir araştırma yaparsak kaç farklı sonuca ulaşırız? Neden?
Cevap: Çünkü her öğrrenci farklı aylarda doğmuştur.

2. Okul kantininde simit, puaça, tost, ayran, süt ve meyve suyu satılmaktadır. Kantinden bir çeşit yiyecek veya içecek alan kişinin kaç alternatifi vardır?
Cevap: Yiyecek içecek alacak kişinin bütçesine uygun olarak davranması gerekir? Okul ortamında herkes eşit olduğuna göre kantinde herkes istediğini yer istediğini verir. Herkesin alternatifi aynıdır.

3. Evimizin yanındaki küçük büfede 3 çeşit dergi, 5 çeşit gazete vardır. 1 dergi ve 1 gazete alacağıma göre kaç farklı şekilde alabiliriz? Nasıl bulduğunuzu açıklayınız.
Cevap: Her dergi ve gazete aynı değildir aynı haberi vermezler bilgin insanların bile iki çeşit değildir. Her insan kendisine gazete ve dergi alır.

4. Spor akademisi 1. sınıfta okuyan bir üniversite öğrencisi 2 seçmeli ders seçmek zorundadır. Bu derslerim birisi bölüm içi, bir dersi de bölüm dışı olmaktadır.
Bölüm için dersler: Basketbol, atletizm, ilk yardım, jimnastik
Bölüm dışı dersler: İngilizce, Almanca, Ekonomi
Bu öğrenci 2 ders seçeceğine göre kaç tane alternatifi vardır?
Cevap: Öğrencinin dersler uzun boyluysa basketbol, enerji doluysa cimnastik bu dersler bölüm için basketbol ve cimnastiktir.
bölüm dışı dersler ise ekonomi tercihi çevresine göre güzel olmalıdır.


Diyecek birşey bulamıyorum...

5 yorum:

  1. hiç çocukları suçlama sen böyle soru yazdığın için kendinden utan.
    1.soru doğum tarihleriyle ilgili...
    1.cevabım hangi çocuk ne zaman doğduğunu biliyor. kaç tanesinin nüfus cüzdanı var evdeki kaçıncı çocuk olduğunu bile bilmezken sen böyle soru yazmışsın utan....
    2.soru okul kantini .......
    2.cevabım hangi çocuk hayatında okul kantini gördü. bırak okul kantinini sence kantinin ne oldugunu bılıyorlarmı? ayım yahuuu...
    3.soru evin yanındaki büfe demişsin....
    3.cevabım zaten koskoca belediyede 2 tane bakkal var onlarda ÇİZMİZ VE ŞAKA KOLA satıyor hiç bu bakkallarda gazete gördünmü. ÇİZMİZ İ paketlemeye gazte parçası bıle yok. utan koray
    4.soru yok üniversiteymiş te fakülteymiş sence kaç cocuk üniversitenin ne oldugunu bılıyor en yakın meslek yüksek okulu(2 yıllık) 200km uzakta sen tutmuşsun birde bunlara seçmelei ders demişsin. onlar seçmeli dersin ne olduğunu biliyor ama hiç onlara seçme şansı verdikmi???
    utan utanıyorum herkes utansın ama bu sistemi utanmadan devam ettiren ler utanmıyor bundan da emınım.
    eline saglık saygılar....mny

    YanıtlaSil
  2. koray manyaksın sen ya... koptum gülmekten he....
    benim sınıf senaryolarım aklıma geldı hemde bu konuda...
    bende bu tarz polemikler az yaşamadım..
    aklıma geldi de ıkısı bir arada super oldu...

    ne denir ki ya..
    allahım ya

    YanıtlaSil
  3. Bence sen bu çocuklara önce bakkal hesabını öğret koray.yoksa daha çoooookk hayal kırıklığına uğrarsın.üniversitede bize okul hayatını toz pembe gösterdiler.ama işin içine girince anladık hayatın böyle olmadığını ve öğrendiklerimizi okulda uygulamayacağımızı.....malesef durum böyle....

    YanıtlaSil
  4. 6. sınıf çalışma kitabına bakarsanız ek olarak verdiğim bir ödev değildi bu. Yani standaratların çok çok altında bir performans sergileniyor. Demek ki çok ayrı bir program uygulamam lazım benim bu okula... :((

    YanıtlaSil
  5. nıyazı'ye aynen katılıyorum.

    YanıtlaSil

Aklına ilk ne geliyorsa gözlerini kapat ve yaz...